RADOVI u dvorani "Aleksandar Nikolić", u sklopu sportskog kompleksa "Pionir", napreduju bolje od planiranog pa se očekuje da će rekonstrukcija biti završena i pre ugovorenog roka, a to je poslednji dan septembra. Hala postoji već 46 godina, a ovo je prva velika obnova nakon koje će Bograd dobiti najsavremeniju sportsku dvoranu. Novo ruho koje će ogrnuti ova dvorana u skladu je sa svim propozicijama međunarodnih sportskih federacija za održavanje takmičenja evropskog i svetskog ranga.

PROČITAJTE JOŠ - Heroji s Miljakovca: Sređuju kraj, ne traže ničiju pomoć

Prema projektu koji je podržao Grad Beograd, planirano je da bude proširen kapacitet sedećih mesta, kao i zamena parketa, koševa, semafora i teleskopskih tribina.

- Sudeći po dosadašnjoj dinamici radova, izvođači su deset dana ispred ugovorenog roka. Zamenjena su sedišta, jedna tribina je završena, a na drugoj je ostao mali deo za zamenu. Postavljeno je i 90 odsto novog specijalnog košarkaškog parketa - rekao je za "Novosti" Ivan Aksentijević, direktor prodaje SC "Tašmajdan".

Pred vikend je započela i montaža novih savremenih teleskopskih tribina kojima će se upravljati pomoću daljinskog upravljača.

- Hala će biti spremna za novu košarkašku sezonu koja počinje u oktobru. Osim košarke, očekujemo da će se ovde održavati utakmice i takmičenja i iz drugih sportova - rekao je Aksentijević.

Iz direkcije SC "Tašmajdan" očekuju da će savremena dvorana privući nove klijente i više prihoda.

- Hala postaje atraktivna i za održavanje muzičkih manifestacija, jer je broj sedećih mesta sa 5.600 proširen na 8.000 - kaže Aksentijević,

Biće rekonstruisan i plato ispred hale a postaviće i bistu Aleksandra Nikolića.