U Pančevu otkriveni komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila na pet lokacija

Novosti Online

31. 07. 2019. u 15:09

У Панчеву откривени комарци заражени вирусом Западног Нила на пет локација

Depositphotos

S obzirom na to da su kućni komarci nosioci virusa Zapadnog Nila Zavod preporučuje tretman svih mikrožarišta kao i tretman lokacija pozitivnih na prisustvo virusa Zapadnog Nila
Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila otkriveni su na pet lokacija u Pančevu i okolini i to u Valjevskoj ulici, Tamiškom ritu, na Starom Tamišu, u Glogonju i u Ivanovu.

Uzorci su uzimani 21. i 22. jula, a komaraca iznad kritične vrednosti ima kod Brodoremonta, Staklare, u Vojlovici, kod Nadela i na Kudeljarskom nasipu u Pančevu, zatim u Ivanovu, Dolovu, Jabuci, Glogonju i na Kačarevačkoj farmi.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju u svom izveštaju objašnjava da je „visoka brojnost kućnih komaraca koja se i dalje održava na više lokacija, a na kojima nema kanala pogodnih za razvoj komaraca, je posledica postojanja mikrožarišta na tim lokacijama (septičke jame, burići za zalivanje bašti i drugo)”.

PROČITAJTE JOŠ -NESREĆA U KNEZ MIHAILOVOJ: Deo fasade pao na prolaznika, hitno prevezen na VMA

Takođe, s obzirom na to da su kućni komarci nosioci virusa Zapadnog Nila Zavod preporučuje tretman svih mikrožarišta kao i tretman lokacija pozitivnih na prisustvo virusa Zapadnog Nila.

(013info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

veselnik

31.07.2019. 20:46

Neka se resi! Sada da se odredi radna grupa, koja ce da odredi komitet, koji ce na osnovu preporuke Zavoda da odredi komisiju koja treba da obidje teren...