Vršioci dužnosti direktora pojedinih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd imenovani su za direktore u naredne četiri godine, a na čelo određenih preduzeća su postavljeni čelnici u statusu v. d. Između ostalih, JKP "Infostan tehnologije" dobio je direktora u naredne četiri godine, kao i Gradsko saobraćajno preduzeće, ali i JKP za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice. JP "Hipodrom Beograd" do daljeg će biti bez glavnog rukovodioca.

Strahinja Danilović, koji je do sada, kao diplomirani pravnik, bio na poziciji vršioca dužnosti direktora "Infostana", u naredne četiri godine biće glavni čovek ovog preduzeća za objedinjenu naplatu komunalnih usluga. U fotelji direktora JKP GSP sedeće i dalje Radiša Momčilović, koji je kao master inženjer saobraćaja bio na mestu vršioca dužnosti direktora. Kada je reč o preduzeću za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice, o svim odlukama u naredne četiri godine biće pitan Stanko Kantar, diplomirani inženjer saobraćaja, koji je dosad bio vršilac dužnosti.

Pročitajte još - HIPODROM: Obnova tribine i nova sedišta

Za razliku od drugih preduzeća, konjička oaza na Carevoj ćupriji ni ovoga puta nije dobila prvog čoveka. Kako stoji u obrazloženju, nijedan kandidat koji se prijavio na konkurs za izbor direktora JP "Hipodrom Beograd" nije ispunio uslove za imenovanje. Novi javni konkurs sprovešće se po postupku propisanom zakonom.

Javno preduzeće "Sava centar" u periodu od godinu dana imaće vršioca dužnosti direktora, Đorđa Mazinjanina.

Sa mesta v. d. direktora Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, odlukom donesenoj na sednici Skupštine grada, razrešen je Petar Jordanov. Istovremeno, ovaj diplomirani defektolog postavljen je na poziciju glavnog čoveka pomenute ustanove.

Pročitajte još - Hipodrom još bez direktora

ĐURKOVIĆ PRVI ČOVEK "PINOKIJA"

VLADIMIRU Laziću istekao je period obavljanja dužnosti vršioca dužnosti direktora Pozorišta lutaka "Pinokio". U narednih godinu dana, na njegovoj poziciji biće Vladan Đurković (32). Reč je o reditelju koji je član Upravnog odbora zaposlenih Omladinskog pozorišta DADOV, Fondacije "Ružica Sokić" i Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.