Vrabac servis vozi od vikenda

M. S. - J. D.

26. 07. 2019. u 11:22

Врабац сервис вози од викенда

"Vrabac servis" / Foto Grad Beograd

Nova vozila namenjena za prevoz putnika kroz prestoničku pešačku zonu stigla u pogon GSP. Od 1. septembra trebalo bi da bude poznata zvanična trasa, a do tada - privremena

VOZILO dugo najavljivanog "Vrabac servisa" počeće da saobraća pešačkom zonom u centru grada za vikend. Kako je potvrdio gradski urbanista Marko Stojčić, mini-busevi su stigli u pogon GSP i spremni su da izađu na ulice.

U početku će se ova vozila kretati privremenom trasom dok se ne završi rekonstrukcija Trga republike kada će biti poznata konačna ruta.


PROČITAJTE JOŠ: Nova trasa za bicikliste i pešake

- Jedno vozilo će sigurno građani moći da vide za vikend - rekao je Stojčić za "Novosti". - Ostala vozila će biti u funkciji narednih dana i ići će privremenom trasom.

Planirano je da "vrabac" prevozi putnike od prvih prohodnih ulica do ulaza u zgrade. Nezvanično, od 1. septembra će ići kroz pešačku zonu, preko Topličinog venca, Trga republike i Čika Ljubine pored hotela "Palas", pa sve do Kosančićevog venca. Tada će stanice biti vidno obeležene, a turistima i svim građanima se usluge prevoza neće naplaćivati. Električna vozila, koja će saobraćati u okviru "vrabac" servisa, biće u sistemu GSP.

Pre oko mesec dana GSP je raspisao interni konkurs i pozvao zainteresovane vozače da se prijave za poslove vozača električnog vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije