Večeras zaprašivanje obala iz aviona

J. D.

25. 07. 2019. u 11:00

Вечерас запрашивање обала из авиона

Foto I. Marinković

Nadležni iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju najavili su za danas suzbijanje odraslih formi komaraca iz aviona u obimu od oko 6.000 hektara, od 17.00 do 21.00

NADLEŽNI iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju najavili su za danas suzbijanje odraslih formi komaraca iz aviona u obimu od oko 6.000 hektara, od 17.00 do 21.00. Ako meteorološki uslovi dozvole, plan je da se zaprašivanje odvija na teritoriji naselja na levoj obali Dunava, u Jabučkom i Glogonjskom ritu, Kovilovu, Padinskoj skeli, Širokoj gredi Besnom foku i Dunavcu.

Avion će nadletati i Obrenovačka naselja Zvečka, Grabovac, Skela, Ušće i oko priobalja Save. Na meti će biti i dosadne krvopije koje obitavaju u gročanskim mestima Vinča, Ritopek i Gročanska ada.

Samo dan kasnije, akcija suzbijanja, koja će biti sprovedena motornim vozilima sa zemlje, biće u naseljima koja teritorijalno pripadaju opštinama Mladenovac, Lazarevac, Savski venac, Čukarica i Voždovac.


PROČITAJTE JOŠ:
Vrtići na Zvezdari u najvećem minusu!

Nadležni iz Zavoda apeluju na pčelare da preduzmu potrebne mere zaštite pčela kako bi ekipe nesmetano obavile tretmane. Dodaju i da će raspored suzbijanja komaraca u narednom periodu zavisiti od rezultata monitoringa koji se redovno sprovodi na teritoriji prestonice.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)