Kafica na parkingu!

M. S.

sreda, 24. 07. 2019. u 16:15

Кафица на паркингу!

Bašta je zauzela desetak mesta za ostavljanje automobila / Foto K. Mihajlović

Na obeleženom parkiralištu zelene zone u Resavskoj broj 70 postavljena bašta kafića. Ugostitelji tvrde da su u postupku dobijanja dozvole. Zona „okrnjena“ za desetak mesta

UMESTO da ostave vozilo na tri sata, sugrađani mogu da popiju piće i odmore noge u bašti kafića u Resavskoj 70 na Savskom vencu. Stolovi i stolice ovog ugostiteljskog objekta nalaze se na zoniranom parkingu, koji je iscrtan posle rekonstrukcije ove saobraćajnice.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", na izdeljenim i oivičenim mestima za parkiranje automobila, Beograđani i gosti prestonice ispijaju kafu. Na ovaj način zelena zona okrnjena je za oko desetak mesta.


PROČITAJTE JOŠ. Surčin: Čuvanje automobila 400 dinara po danu

- Krenuo sam da parkiram, a na tom mestu - stolovi - čudi se Milan Velikić. - Na kraju sam ostavio auto malo niže, a ovde sam popio kafu.

Ova neobična bašta privukla je pažnju i inspekciji, ali, kako tvrdi menadžer ovog lokala, u procesu su dobijanja dozvole.

- Ova bašta postoji odavno, a prvobitno smo imali dozvolu do kraja godine - objašavaju u ovom lokalu.

- Međutim, kada je završena sanacija ulice, ukinuli su nam dozvolu, a obeležili parking-mesta. Podneli smo zahtev i nadamo se pozitivnom ishodu.

Prema objašnjenju "Parking servisa", ovo gradsko preduzeće nije obeležavalo nova parking-mesta, već je u Resavskoj na novi način numerislao već postojeća.

- Parking-mesta su, pored boje koja označava zonu u kojoj se parking-mesto nalazi, označena i brojem na koji se može poslati SMS poruka za plaćanje jednog sata parkiranja.


PROČITAJTE JOŠ. HAOS U STRAHINjIĆA BANA: Osumnjičeni priznao da je kriv za nesreću

DOZVOLA

IAKO je na sednici Skupštine grada usvojena odluka na osnovu koje će opštine ubuduće, na zahtev vlasnika ugostiteljskih objekata o postavljanju bašta, morati da odgovore u roku od sedam dana, ugostitelj iz Resavske na odgovor čeka mnogo duže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije