Odlučivanje oko zahteva CarGo: Negiraju monopol, dobili krivičnu

M. N. S.

23. 07. 2019. u 10:46

Antimonopolska komisija odbila zahtev udruženja CarGo da se ispita kartel taksista. Posle dobijanja zahteva protiv predsednika komisije Miloja Obradovića podneta prijava

Одлучивање око захтева CarGo: Негирају монопол, добили кривичну

Taksisti nisu narušili osnovna pravila konkurencije Foto Z. Jovanović

ANTIMONOPOLSKA komisija odbila je u ponedeljak zahtev Udruženja građana CarGo da ispita povredu konkurencije i udruživanje taksista u kartele. Istovremeno, CarGo je Višem javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Miloja Obradovića, predsednika ove komisije "za nesavestan rad kojim je naneta višemilionska šteta".

Komisija za zaštitu konkurencije smatra da taksisti nisu narušili osnovna pravila konkurencije. Odbila je zahtev koji je CarGo podneo protiv Saveza taksi udruženja Srbije "Satus", Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograda i Ugovorne privredne taksi komore Srbije.

Podnošenje krivične prijave protiv predsednika Miloja Obradovića u Komisiji za zaštitu konkurencije smatraju "neprimerenim vidom pritiska na rad Komisije, kao nezavisnog državnog tela". I predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić smatra da je reč o pritiscima kojima je podlegao Obradovića, ali da oni dolaze od taksista.

- Inicijativu smo podneli u martu, a odgovora nema, iako su po zakonu dužni da nam odgovore u roku od 15 dana - kaže Vučić. - Obradoviću ističe mandat i očigledno zbog reizbora naš predmet drži u fioci, jer ako počne da ispituje - utvrdiće da je pravo na našoj strani.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije