RADOVI NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Za brz pristup privrednoj zoni

B. Borisavljević

subota, 20. 07. 2019. u 17:52

РАДОВИ НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ ДУНАВА: За брз приступ привредној зони

Foto P. Mitić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove na izgradnji saobraćajnice nova 5. Ulica vodi i ka budućem postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda "Krnjača"

IZGRADNjOM saobraćajnice Nova 5, koja se prostire od Pančevačkog puta do nasipa na Dunavu, stvoriće se uslovi za početak rada privredne i slobodne zone na ovoj lokaciji, a istovremeno omogućiće se i pristup crpnoj stanici i budućem postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda "Krnjača", istakao je zamenik gradonačlnika Goran Vesić, obilazeći radove.

Pročitajte još: POSLEDICE POPLAVE U BEOGRADU: Borča i dalje pod vodom, krater na Bežanijskoj kosi (FOTO/VIDEO)

Vesić je precizirao da je iz gradske kase za ovu investicuju izdvojeno 154 miliona dinara, te da će nova ulica uskoro dobiti nov naziv.

- Ova ulica pokazuje kako se sistemski rešava problem kanalizacije na levoj obali Dunava - rekao je Vesić. - Istovremeno, kao veza za novu privrednu zonu, ulica će biti značajna i za otvaranje fabrika i novih radnih mesta. Očekuje se izgradnja crpne stanice "Krnjača 2", a nedaleko odavde nalaziće se i fabrika za preradu otpadnih voda koja će primiti sve fekalne vode iz buduće kanalizacije na levoj obali Dunava. Na taj način će prerađena voda odlaziti u Dunav i neće zagađivati reku.

On je podsetio da se i sa druge strane pravi fabrika za preradu otpadnih voda "Veliko Selo", kao i da je ranije izgrađena kanalizaciona crpna stanica "Krnjača 1", sa vezom na kolektor na Pančevačkom putu. U toku je i druga faza izgradnje kanalizacije u naselju "Braće Marić". Vesić je napomenuo da na Zrenjaninskom putu postoji oko 900 metara kolektora, dok je plan da ukupna dužina kolektora bude oko sedam kilometara.

CRPNE STANICE

Vesić je rekao da istovremeno počinje rekonstrukcija crpne stanice "Reva 1", što nije rađeno mnogo dugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije