Zakazana sednica na kojoj će odbornici glasati o promeni Statuta Grada Beograda

Tanjug

petak, 19. 07. 2019. u 11:35

Заказана седница на којој ће одборници гласати о промени Статута Града Београда

Skupština Grada Beograda ,foto N.Fifić

Na dnevnom redu su Predlog odluke o promeni Statuta Grada Beograda, kao i Predlog izmena Odluke o budžetu Grada Beograda za 2019. godinu, uz paket finansijskih odluka koje prate rebalans budžeta
Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je četrnaestu sednicu Skupštine grada za četvrtak 25. jul, s početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu su Predlog odluke o promeni Statuta Grada Beograda, kao i Predlog izmena Odluke o budžetu Grada Beograda za 2019. godinu, uz paket finansijskih odluka koje prate rebalans budžeta.

Odbornici će se izjašnjavati i o predlozima planova detaljne i generalne regulacije i izmenama i dopunama planova za delove teritorija Zvezdare, Rakovice i Zemuna, a pred njima će se naći i brojni predlozi odluka za izradu novih planova, među kojima je, između ostalih, za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, s mostom preko Save, kao i za područja trase tunelske veze Savske i Dunavske padine.

PROČITAJTE JOŠ -NOVA PARKING MESTA ZA TURISTIČKE AUTOBUSE: Od septembra iskrcavanje u Karađorđevoj

Važna tačka dnevnog reda biće i Predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja.

Odbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, zatim o Predlogu odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i o izmenama odluka o oglašavanju i Gradskoj upravi.

Rebalanse programa poslovanja za 2019. godinu predložiće sledeća javna komunalna preduzeća: „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, „Ada Ciganlija”, „Gradsko stambeno”, „Beograd-put”, „Javno osvetljenje”, „Putevi Beograda” i „Zelenilo - Beograd”, a odlučivaće se i o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta „Sava centra”.

Na dnevnom redu je i Predlog izmena Kadrovskog plana za 2019. godinu Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i zaštitnika građana, dok će se po skraćenom postupku odlučivati, između ostalog, o rešenjima o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, saospstio je Beoinfo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije