GRAĐANI nezadovoljni zbog seče stabala u Košutnjaku nisu odustali od namere da obustave radove na izgradnji multufunkcionalne sportske dvorane na ovoj lokaciji, pa za nedelju spremaju novi protest.

Borci protiv "zelenog masakra", kako nazivaju akciju seče, tražiće da se sve vrati u prvobitno stanje, a najavljuju i krivične prijave protiv odgovornih, ali i onih koji su nečinjenjem doprineli seči. Osim toga, zatražiće transkript sa sednice Vlade na kojoj je doneta odluka o gradnji, kao i povlačenje odluke.

- Sumnjamo da su neki dokumenti naprasno nestali, kao i da je dokumentacija nepotpuna - kaže Dejan Jovanović, jedan od "čuvara" Košutnjaka i nezavisni odbornik u GO Rakovica.

Podsećaju i da nisu protiv gradnje sportskog kompleksa ukoliko za to postoji potreba.

Pročitajte još - Grade dvoranu, seku Košutnjak

- Neka grade, nemamo ništa protiv, ali na drugoj lokaciji. Postoje mnoga mesta u gradu koja su prazna i pogodna za takav objekat - objašnjava Jovanović.

Predstavnici građana sa Čukarice i Rakovice nedavno su se sastali sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji tvrde da je sve po zakonu i da ne postoji način da se radovi stopiraju.