KOMPLETNA rekonstrukcija osnovne škole "1.300 kaplara" na Zvezdari, trebalo bi da počne u septembru. Novcem koji je izdvojen iz opštinske kase i sredstvima koje za ove namene izdvaja Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, predviđena je sanacija celog objekta, zamena svih instalacija, rekonstrukcija dvorišta i postavljanje nove ograde oko školske zgrade.

Planirano da je na mestu postojećih terena budu izgrađeni sportski tereni, kao i savremena trim staza. U dvorištu će biti izgrađen i mali amfiteatar u kojem će moći da se održavaju časovi u prirodi kad vremenski uslovi to dozvole.

Pročitajte još - RACIONALIZACIJA MREŽE ŠKOLA: Iz vrtića u "1.300 kaplara"

- Škola je sagrađena 1961. godine i od tada nije ozbiljno popravljana. Cilj ovogodišnje sanacije je stvaranje boljih i kvalitetnijih uslova za osnovce koji pohađaju ovu školu - navode nadležni iz GO Zvezdara. - Takođe, zahvaljujući video-nadzoru koji će biti postavljen, bezbednost učenika biće podignuta na viši nivo.

Zbog rekonstrukcije, koja je planirana za početak školske godine, osnovci iz ove osmoletke nastavu u prvom polugodištu će pohađati u drugim osnovnim školama, koje se nalaze u blizini.