PAR LOKACIJA U IGRI: Gde planiraju da presele otvoreni tržni centar iz Bloka 43?

B. B.

sreda, 17. 07. 2019. u 12:48

ПАР ЛОКАЦИЈА У ИГРИ: Где планирају да преселе отворени тржни центар из Блока 43?

Direkcija oglasila prodaju 20.500 kvadrata u Bloku 43 Foto N. Fifić

Zainteresovani kupci mogu podneti ponude do 15. avgusta, a početna cena za ovu lokaciju iznosi 1,6 milijardi dinara

OTVORENI tržni centar, popularni Buvljak, ostaje na starom mestu u naredne dve godine, što je dovoljno vremena da se nađe najbolje rešenje za preseljenje - kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika za "Novosti". - Okolina Kvantaške pijace nije jedina lokacija koja je "na papiru".

Prema Vesićevim rečima, blizina Kvantaške pijace jeste jedna od opcija koja se razmatra, ali nije doneta odluka da je to konačno rešenje. On ističe da, iako je Direkcija za građevinsko zemiljište i izgradnju Beograda raspisala javni tender za prodaju zemljišta na kojem se nalazi OTC, ni budući investitor neće moći da počne izgradnju u naredne dve godine.

Pročitajte još - Otvoreni tržni centar se izmešta, a plac prodaje

Direkcija je oglasila prodaju 20.500 metara kvadratnih prostora u novobeogradskom Bloku 43, gde se nalazi Otvoreni tržni centar. Zainteresovani kupci mogu podneti ponude do 15. avgusta, a početna cena za ovu lokaciju iznosi 1,6 milijardi dinara. Budući investititor može izgraditi 65.300 kvadrata poslovnog i stambenog prostora, a visina objekata može biti 100 i 65 metara.

Priča o selidbi Buvljaka traje godinama. Pre tri godina, kao nova lokacija pominjan je Blok 71, gde je planirana izgradnja tržnog centra na površini od 32.000 metara kvadratnih, ali se od tog odustalo. Prošle godine "u opticaju" je bila ideja da OTC postane ritejl park, koji bi se prostirao na 3,2 hektara. U okviru parka bilo bi smešteno 900 lokala, poznatih kao "boks tezge", dok bi centralni deo "rezervisali" restorani i supermarket. Da li će nadležni ostati pri ovom rešenju, ostaje da se vidi.

ZA SVAKOG PONEŠTO

U bloku 43, popularni Buvljak se nalazi od 1994. godine. Ovde se, uprkos smanjenju broja tezgi, i dalje prodaju odeća i obuća, prehrambeni proizvodi, plastika, auto-delovi i oprema, keramika, posuđe, delovi nameštaja, sanitarije i sve ono "čega nigde drugo nema".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Драган

17.07.2019. 15:53

Идеална локација је негде у Бубањ потоку код салона намештаја ИКЕА. Има довољно паркинг места, линију градског превоза и није далеко од Београда. Онаквом руглу није место ни у центру ни у његовој околини.