ŽITELjI Padinske skele već mesecima imaju problema sa neredovnošću polazaka linije 101, koja saobraća od Omladinskog stadiona do ovog mesta. Zbog neredovnih polazaka na liniji 101, na muci su i sugrađani iz naselja Besni fok, Dunavac i Vrbovsko.

Umesto da vozila u špicu saobraćaju na svakih osam minuta, na autobuse se čeka i po čitav sat. Umesto devet polazaka u jednom satu, održi se svaki treći.

Iz Sekretarijata za javni prevoz su uvek tvrdili da je problem u starim vozilima, koja se lako kvare i ispadaju iz reda vožnje, a sada nije lako ni obezbediti vozače.

Pročitajte još - JAVNI PREVOZ: Inspektori pišu kazne za isključene klime

Ovu liniju koriste i žitelji Besnog foka, Dunavca i Vrbovskog, da bi njom stigli do autobusa 102, 107 i 109. Ove linije saobraćaju na sat vremena i više, pa kad zakasni i 101, prava je muka doći do kuće.

- Ovo je neizdrživo. Bezobrazluk. Linije 101 nije bilo duže od sata i po ko zna koji put nisam uspela da stignem na polazak u 18.25 i morala sam da čekam sledeći u 19.30 za Vrbovsko. Nemam auto i ne mogu stalno da molim komšije ili rođake da dolaze po mene. Ne znam kako ne shvataju koliko ljudi od linije 101 zavisi. I zašto da plaćam prevoz kad ga i nemam - govori Ankica S.

Pročitajte još - GSP kupuje još kravata i cipela

Na pitanja upućena Sekretarijatu za javni prevoz o stanju na liniji 101 i tome zašto se red vožnje ne poštuje, nismo dobili odgovor.

NELjUBAZNOST

KAD sam se požalila zaposlenoj da već pola sata čekam autobus na početnoj stanici i da tri polaska nisu održana, ona me je pitala da li mi je lakše kad sam joj se izjadala. I onda mi je spustila slušalicu. A nekad kažu da je autobus krenuo ranije i da će pisati prijavu protiv vozača, što nije tačno jer na stanicu stignem mnogo pre planiranog polaska - objašnjava čitateljka "Novosti".