TRADICIONALNI srpski "Sitroen galopski derbi", 97. po redu, održan je u nedelju pred prepunim tribinama Beogradskog hipodroma u okviru četvrtog trkačkog dana ove sezone. Najprestižniju nagradu u konkurenciji od sedam grla, odneo je džokej Aleksandar Šašić sa grlom First Thought. Pobednik je poneo lovorov venac i nagradu vrednu čak milion dinara.

U toku nedelje, mnogobrojni sugrađani koji su rešili da nedeljni dan i lepo vreme iskoriste za obilazak Hipodroma, mogli su da uživaju u bogatom celodnevnom programu. Najveseliji posetioci bila su deca koja su osim razgledanja konja imala priliku i da se besplatno oprobaju u jahanju. Posetioci su mogli da uživaju u osam trka, pet galopskih i tri kasačke, a ukupno je učestvovalo čak 70 konja.

Pročitajte još - NBA ZVEZDA NA BEOGRADSKOM HIPODROMU: Jokić traži mir među konjima (FOTO)

Nakon druženja sa životinjama, mališani svih uzrasta okupirali su parkić i velike travnate površine, dok su ih roditelji, bake i deke čekali na klupama. Neki posetioci su rešili da trke isprate tik uz ogradu, a bilo je i onih koji su sve posmatrali sa tribina ili iz restorana.

Takmičenje je organizovalo Sportsko udruženje Beogradskog galopa i kasa zajedno sa JP "Hipodrom Beograd", a ulaz je za sve zainteresovane bio besplatan.