U PEŠAČKOJ zoni u centru grada za deset dana trebalo bi da počne da saobraća "vrabac" servis, odnosno četiri mala električna autobusa koji će besplatno prevoziti građane. Konačna trasa kojom će se kretati ova vozila biće poznata 1. septembra kada budu bili završeni radovi na uređenju pešačke zone, a do tada će saobraćati zaobilaznom trasom koja još nije utvrđena.

Planirano je da "vrabac" prevozi putnike od prvih prohodnih ulica do ulaza u zgrade. Nezvanično, od 1. septembra će ići kroz pešačku zonu, preko Topličinog venca, Trga republike i Čika Ljubine pored hotela "Palas" pa sve do Kosančićevog venca. Tada će stanice biti vidno obeležene, a turistima i svim građanima se usluge prevoza neće naplaćivati. Električna vozila koja će saobraćati u okviru "vrabac" servisa biće u sistemu GSP.


PROČITAJTE JOŠ: Od 1. novembra svi autobusi će biti klimatizovani

Žitelji Varoš kapije nedavno su dobili letke sa informacijama o tome kako će ubuduće izgledati kraj u kojem žive, ali dodatnih objašnjenja o radu "vrabac" servisa nije bilo.

- Oni to najavljuju još od 2017. godine, ali nikako da dočekamo da počne zvanično da radi - dodaju žitelji iz centra prestonice.