KUPALIŠNA sezona na zemunskoj plaži Lido otvorena je u četvrtak postavljanjem pontonskog mosta, koji je montirala Vojska Republike Srbije. Užitak na Velikom ratnom ostrvu biće dostupan građanima do 1. septembra, svakog dana od 9 do 19 časova.

Kako su se reporteri "Novosti" uverili, ekipe JKP "Zelenilo Beograd" još rade na raščišćavanju terena i košenju trave, kako bi prostor zablistao, ali tek za nekoliko dana. Stanovnici, ali i gosti prestonice, moći će da uživaju u raznim sportsko-rekreativnim sadržajima, a tu je i mobilijar koji će obradovati mališane.

- Dolazim povremeno na Lido, uglavnom sa decom. Njima je ovde sjajno za kupanje, jer je voda plitka - za naš list kaže jedan od kupača. - Još malo da se sve sredi, i biće odlično.


PROČITAJTE JOŠ - Lido lepo kao more


Kako je vodostaj Dunava u prethodnom periodu gotovo preplavio Veliko ratno ostrvo, biće potrebno nekoliko dana da se zemunska plaža dovede u red. Ali, već prvog dana kupališne sezone mogao se videti pristojan broj ljudi, koji su beg od vrućine pronašli upravo ovde.

Pontonski most montirala Vojska Srbije

Biće postavljena i tri terena za odbojku na pesku, a otvoren je i mini-bar, gde se mogu naći sve vrste pića. Spasioci i medicinske ekipe nadgledaju čitav prostor, a za najmlađe na raspolaganju su razne ljuljaške i klackalice. Frižidera sa sladoledima još uvek nema, ali bi trebalo da budu na plaži do nedelje.


PROČITAJTE JOŠ - Ambulanta na Lidu do 20 časova


OBILAZAK OSTRVA

OPŠTINA Zemun organizuje tokom jula i avgusta stručna vođenja na Velikom ratnom ostrvu, svakog utorka i petka od 11 sati, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Prvi termin je 9. jula, a poslednji 30. avgusta. Predviđeno je da mesto okupljanja bude na izlasku sa pontonskog mosta na plaži Lido, a vreme trajanja ture je dva sata. Prijava je na telefon 062/8019-067. (S. V.)