Obnova Parka vojvode Vuka i pasarele na Čukarici

J. Š.

četvrtak, 27. 06. 2019. u 11:23

Обнова Парка војводе Вука и пасареле на Чукарици

Budući izgled Parka vojvode Vuka / Foto "Fejsbuk"

U sredu počela obnova parka na Topličinom vencu, koji će dobiti više sadržaja za decu i odrasle i više zelenila. U avgustu počinje rekonstrukcija pešačkog mosta između Banovog i Julinog brda

OBNOVA Parka vojvode Vuka na Topličinom vencu počela je u sredu. Radovi će biti završeni do prvog septembra, a ukupna vrednost iznosi 60 miliona dinara. Biće uređeno oko 4.000 kvadrata i zamenjen kompletan mobilijar. Kako Park nije imao sadržaja za decu i odrasle, a imao je i malo zelenila, ovom rekonstrukcijom će sve biti nadoknađeno.

Do prvog septembra se očekuje završetak svih cvencu, posle kojih će stanovnici Beograda dobiti novu pešačku zonu - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

U avgustu bi trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji pešačkog mosta između Banovog i Julinog brda, kao i izgradnja stambeno-poslovnog centra. Kompleks oko pomenute pasarele počela je da gradi kompanija "Stankom", koja je trenutno u stečaju, još pre 20 godina, ali nikada nisu završeni.


PROČITAJTE JOŠ:
Sređuju Zindan i Despotovu kapiju

- Pasarelu koja povezuje Banovo i Julino brdo videli su svi koji su prolazili ovim krajem. Uprkos činjenici da je zapuštena, veoma je važna za stanovnike ovog kraja jer povezuje gotovo 100.000 ljudi sa Banovog brda, Julinog brda i iz Žarkova - rekao je Goran Vesić. - Postigli smo dogovor da stečajni upravnik pokrene izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, kako bi se od tih sredstava, pre svega, namirili poverioci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Борко

27.06.2019. 12:19

Где је овде парк? Парк је уређена шума дрвећа са травом испод и стазама, а овде у центар стављају огромну бетонирану површину, попут пустоши на бившем Цветном тргу. Три двета на целој широј страни парка, дрворед поред једне ивице - да заклони поглед на ту пустош и група дрвећа на врху. Решење је лоше и треба га зауставити - да не добијемо још један камену Цветни трг.

Mare

28.06.2019. 03:54

@Борко - Ta betonirana povrsina kako je ti nazivas vec postoji odnosno postoji i pre rekonstrukcije, ovom rekonstrukcijom ce biti povecan procenat zelenila u odnosu na sadasnje stanje. Ne moze se od parka u centru grada napraviti Kosutnjak, ovo je sasvim dovoljno zelenila. Park nije samo uredjena suma drveca kako je ti nazivas pogledaj kako izgledaju parkovi u centru Pariza,Beca,Budimpeste neki od njih imaju manje zelenila od parka Vojvode Vuka.

M.

12.07.2019. 17:23

Mozda nije Hyde Park, ali eto parkic bas jeste. Mogu da ga zovem kako hocu!! Sada ste se vi nasli tu kao najpametniji, nije park nego pjaceta, ozelenjen trg... E bas je parkic. Svi se odmah nesto trzaju za svaku malu sitnicu, naziv. I mogli bi malo manje da prljate te parkice i umesto beskorisnih protestnih setnji da ocistite neku deponiju smeca po vasim omiljenim parkovima.