Predsednik Opštinskog odbora Pokreta socijalista Vračara i član Gradskog veća grada Beograda, prof. dr. Fadilj Eminović poručio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić za građane Beograda uraditi sve ono što lideri opozicionog SzZ nisu hteli da urade za 14 godina dok su bili na vlasti u prestonici.

"On (Vučić) ne deli Beograđane na građane prvog i drugog reda, a vama iz DOS-a još jednino preostaje da nastavite da tonete u vašoj zlobi i mržnji prema predsedniku Vučiću", naveo je Eminović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ocenio je da je "politika DOS-a na čelu sa Đilasom i Jeremićem ispod svakog nivoa.

PROČITAJTE JOŠ - Vučić: Pokrećemo investicioni ciklus vredan do 10 milijardi evra

"Nije Đilasu palo na pamet da za vreme svoje vlasti barem započne izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, ali mu je zato palo na pamet da od prirodne katastrofe i nesreće pokuša da politički profitira", naveo je Eminović.

Upitao je šta je to Đilas ikada uradio za građane Beograda iz prigradskih naselja, te dodao da jedan od lidera SzS nikada ništa nije uradio, ali da zato šalje, kako kaže, Jeremićevog potrčka Jovanovića na već gotovo sanirano područje da građanima ponovo obeća sve ono što su oni iz DOS-a morali i bili u obavezi da urade.

"Šta je vas dosovce sprečavalo da u Beogradu uradite bar nešto korisno i konkretno za grad Beograd, umesto što ste praznili gradsku kasu i ostavili Beograd u milionskim dugovima", pita takođe Eminović.