Zemun će dobiti luku u avgustu

S. V.

sreda, 26. 06. 2019. u 11:44

Земун ће добити луку у августу

Ministarka Mihajlović i gradonačelnik Radojičić sa saradnicima / Foto Beoinfo

Radovi na izgradnji međunarodnog putničkog pristaništa na Dunavu počeli su u utorak. Investicija vredna milion i po evra. Bolja turistička ponuda Beograda

ZEMUN u avgustu dobija međunarodnu luku! Postavljanjem prvih šipova, u utorak su i zvanično počeli radovi na izgradnji velikog putničkog pristaništa za brodove na Dunavu. Vrednost projekta je 1,5 miliona evra, a buduća luka imaće pristan, veliki i dva manja pontona, dva fiksna oslonca i 21 šip. Sve tačke biće povezane sa tri mosta, u dužini od po 16,5 metara. Većina elemenata nalazi se u završnoj fazi izrade, te nadležni veruju da će posao biti gotov i pre zakazanog roka.

U poslednjih dvadesetak godina najmanje se govorilo o ulaganjima u vodni saobraćaj, iako su vodni koridori jednako važni kao i železnički, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, tokom obilaska radova.

Gradonačelnik Zoran Radojičić istakao je da je izgradnja ove međunarodne luke kapitalni projekat.


PROČITAJTE JOŠ: Vesić: Kanalizaciju će dobiti 200.000 ljudi sa leve obale Dunava

- Realizacija je počela u maju i vrlo je značajno da će otvaranje ovog pristaništa povećati broj turista koji dolaze kruzerima i brodovima - istakao je Radojičić. - U prethodnoj godini, u Beograd je pristiglo 550 međunarodnih kruzera, a očekujemo da će se njihov broj povećati na 750. Na ovaj način, bolje će se upoznati turistička ponuda Zemuna, ali i celog Beograda.


SREĐUJU CEO GRAD

- IZGRADNjA pristana značajna je i za opštinu. Zemun ima čime da se ponosi i čime da dočeka turiste. Tu su staro jezgro, Gardoš, restorani, muzeji, uređujemo više od 60 fasada u centru, uredili smo pešačku zonu, stepeništa, saniramo ostatke Zemunske tvrđave, sledeće godine rekonstruisaćemo Glavnu ulicu i stvoriti sve potrebne uslove da se budući turisti osećaju udobno - najavio je Matić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nikola

27.06.2019. 04:36

Odusevice se turisti raspadnutim trgom kod pijace,nacickanim kaficima,buvljom pijacom koja se proteze Beogradskom ulicom,beskucnicima i alkoholicarima koji spavaju po ulicama i parkovima i unistavaju centar Zemuna. Bravo za gradske u opstinske sluzbe koje brinu o tome!!