Mural u Bloku 65 dugačak 100 metara

25. 06. 2019. u 17:24

Мурал у Блоку 65 дугачак 100 метара

Foto promo

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti nedavno ukrasili Blok 65. Mural „Sreća“ su izradili najtalentovaniji studenti. Stručni žiri izabrao tri rada, a prvo mesto osvojio Uroš Maksimović

U BLOKU 65 na Novom Beogradu, nedavno je otkriven mural "Sreća", koji su izradili najtalentovaniji studenti Fakulteta primenjenih umetnosti.

Ova jedinstvena umetnička kolekcija 20 radova dugačka je 100 metara i poklon je kulturnom životu Beograda. Studenti su imali zadatak da kroz umetnički izraz predstave svoju viziju i doživljaj sreće, kako je i nazvan ovaj mural.


PROČITAJTE JOŠ:
Grade servis za lokomotive u Zemunu

Stručni žiri je izabrao tri rada. Prvo mesto osvojio je Uroš Maksimović, rad Anđele Janković našao se na drugom mestu, a na trećem ideja Andreje Lepir.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gradjanin

27.06.2019. 07:34

Da li gradska i opštinske vlasti kažnjavaju tvorce murala koji su uradjeni bez ičije dozvole?. Drastičan primer je mural na Dorćolu sa likom mladića koji je uperio pištolj u pripadnike policije i u razmeni vatre je ubijen. Da li ovo društvo promoviše kriminalno i nasilničko ponašanje, budući da taj mural opstaje već više godina?