Dele tablete protiv komaraca

M. S.

utorak, 25. 06. 2019. u 14:41

Деле таблете против комараца

Zaprašivanje krvopija na terenu / Foto Beoinfo

Obilne padavine izazvale pojavu velikog broja insekata, stručnjaci na terenu. Ekipe Zavoda za biocide besplatno dele tablete za kućni odvod koje suzbijaju larve u jamama

VELIKA količina kiše prouzrokovala je i pojavu velikog broja komaraca, čija se brojnost bila smanjila. Ekipe Zavoda za biocide su na terenu kako bi zaprašivale insekte, a traže pomoć i od građana, kojima će u narednom periodu besplatno deliti tablete za ubacivanje u kućni odvod.

- Građani se žale na brojnost komaraca, a radimo koliko možemo - kaže direktorka Zavoda za biocide Dragana Despot. - Molimo građane da nam pomognu u dvorištima i okućnicama očiste kanale i isprazne posude sa vodom, dok se broj komaraca ne svede na razumnu meru.


PROČITAJTE JOŠ:
POSLEDICE POPLAVE U BEOGRADU: Borča i dalje pod vodom, krater na Bežanijskoj kosi (FOTO/VIDEO)

Prema rečima nadležnih, voda slabo otiče i stvaraju se bare, a s obzirom na to da je toplo, idealni su uslovi da ženke komaraca izlegu jaja.

- Izlile su se i septičke jame, a to je takođe pogodovalo razvoju komaraca. Beograđani će dobiti tablete besplatno i trebalo bi da ih bace u ve-ce šolju kako bi se suzbile larve u jamama - rekla je Despot.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)