POSLE nevremena koje je protutnjalo prestonicom u sredu, kolovoz u Valjevskoj ulici se bukvalno otvorio. Iako je ulica obnovljena prošle godine, komadi asfalta survali su se u rupu duboku više od metra. Na pitanje ko je odgovoran i kada će ulica biti sanirana, nadležni jedni na druge prebacuju krivicu.

"Novosti" su se prvo obratile JKP "Beograd put", koje je izvršilac radova koje im JP "Putevi Beograda" odredi.

- JKP "Beograd put" nije izvodilo radove u Valjevskoj ulici. Za sve informacije obratite se JP "Putevi Beograd". Ako nam daju nalog da je uradimo, tako će i biti, i to u što kraćem roku - rekli su iz ovog preduzeća.

"Novosti" su se, zatim, obratile JP "Putevi Beograda", koji daju naloge da se pojedine ulice obnove, srede, ali ne samo JKP "Beograd putu", već i drugim putarskim firmama.

- Oštećenja u Valjevskoj ulici nastala su usled vrlo intenzivnih padavina koje su preopteretile kanalizacionu mrežu, što je prouzrokovalo kvar na mreži i ispiranje materijala u trupu puta. Za detalje o preduzetim merama i planovima za dalje postupanje na sanaciji predmetne površine, potrebno je da se obratite JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". JP "Putevi Beograda" ne poseduje saznanja o izvođenju radova na rekonstrukciji Valjevske ulice, niti je izdavalo naloge za rekonstrukciju predmetne ulice - rekli su iz ovog preduzeća.

Pročitajte još: POTOP POSLE NEVREMENA: "Plivali" automobili u Beogradu (FOTO+VIDEO)


Kao da je neko obnovio i asfaltirao ulicu prošle godine po svom nahođenju. Nepoznati su i izvođač, i naručilac tih radova, a nepoznato je i da li radovi imaju garanciju.

VODOVOD

NI iz "Vodovoda" naš list nije dobio odgovor kada će njihove ekipe izaći na teren, kako bi popravile kanalizacione odvode, za koje tvrde da su prouzrokovali spiranje tla i nastala oštećenja.