Trend rasta broja turista i broja noćenja u Beogradu se nastavlja, kao i promocija glavnog grada, rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Tokom prošlog leta Beograd je posetilo gotovo 500.000 stranih turista, a najviše gostiju u ovom delu godine dolazi iz regiona, Kine i Rusije.

U skladu sa povehcanjem broja turista povećani su i smeštajni kapaciteti Beograda, rekao je Radojičić na TV Pink.

On je podsetio da je u odnosu na 2014. godinu u Beogradu gotovo dvostruko više hotela, a da i dalje postoji potreba za izgradnjom i otvaranjem novih, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"U istom periodu, kapacitet privatnog smeštaja je učetvorostručen. U celoj priči ne bi trebalo zaboraviti ni kongresni turizam i upravo ovih dana u našem gradu održan je još jedan kongres lekara. Turizam će se u Beogradu i dalje razvijati, pa je shodno tome važno da nastavimo rad na uređenju grada i poboljšanju infrastrukture, ali i proširenju kulturne ponude srpske prestonice", rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, Beograd je tokom leta domaćin velikog broja manifestacija, od kojih su mnoge stacionirane u centru grada, što je značajno kako za turiste, tako i za sugrađane.

Ilustracija / Foto: Ž. Knežević


"Očekuju nas koncerti na Cvetnom trgu i Kosančićevom vencu, dok će na Obilićevom vencu tokom juna, jula i avgusta biti organizovana „Omladinska četvrt“, gde će mladi muzički umetnici imati priliku da se afirmišu. Ne bi trebalo zabraviti ni Bir fest, kao najmasovniji muzički događaj u našem gradu, ali i manifestacije u prigradskim opštinama poput „Leta na Gardošu“, „Bojčinskog kulturnog leta“ u Surčinu, „Gročanskih svečanosti“ u Grockoj, kao i raznih programa na Čukarici. Važno je da ravnomerno razvijamo Beograd, što pokazujemo i na ovaj način", istakao je Radojičić.