Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršile više različitih krivičnih dela.

Uhapšeni su N.K. (20), S.S. (19) i sin Zorana Šijana, Vukašin (20).

Osumnjičenom N. K. na teret se stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju, zatim nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i nasilničko ponašanje.

Vukašin se sumnjiči da je izvršio krivična dela podstrekavanje na teško ubistvo i nasilničko ponašanje, dok se S. S. tereti za nasilničko ponašanje.

Oni se sumnjiče da su jutros oko 8 časova u Novom Beogradu napali policijskog službenika u civilu i još jednu osobu, pošto je policajac pokušao da ih legitimiše, jer su prethodno napali jednog taksistu.

Pročitajte još - POTUKLI SE, BEŽALI I PUCALI NA POLICAJCA: Uhapšena trojica mladića, među njima i sin Zorana Šijana


Ova trojica mladića su najpre, kako se sumnja, ispred jednog lokala brze hrane u Ulici maršala Tolbuhina u Novom Beogradu učestvovali u tuči, nakon čega su pokušali da pobegnu tako što su nasilno zaustavili taksi vozilo.

Pošto taksista nije hteo da im otvori vrata, oni su počeli da udaraju rukama po automobilu, što je primetio policijski službenik u civilu, koji je bio van službe, i koji je zajedno sa jednim prijateljem pokušao da spreči nasilje nad taksistom.

Nakon toga je, kako se sumnja, jedan od trojice mladića ispalio hitac u njihovom pravcu i ranio u predelu leve ruke tridesetogodišnjeg mladića koji je, zajedno sa policajcem, pokušao da spreči nasilje.

Trojica napadača su potom zaustavili nasilno drugo taksi vozilo, kako bi pobeli, ali su brzom reakcijom policije ubrzo zaustavljeni i uhapšeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu.