Policija je u Ulici Starine Novaka obustavila saobraćaj za sva vozila zbog mogućeg obrušavanja fasadnih ploča sa zgrade Gradske uprave, nekadašnjeg "Ineksa".

- Velike vremenske nepogode koje su u sredu pogodile Beograd, prouzrokovale su pucanje dela fasade na zgradi nekadašnjeg „Ineksa”.

Zbog toga je prostor oko sedišta Gradske uprave obezbeđen sigurnosnim trakama koje sprečavaju prolazak pešaka - potvrdio je za Beoinfo sekretar za opšte poslove Marko Kulić.

Pročitajte još - POTOP POSLE NEVREMENA: "Plivali" automobili u Beogradu (FOTO+VIDEO)

Trenutno, dve betonske ploče vise sa 20. sprata zbog čega su angažovane sve službe Sekretarijata za opšte poslove. Angažovani su Saobraćajna policija, Komunalna policija, vatrogasci i specijalne alpinističke ekipe.

Prostor koji se nalazi ispod problematičnog dela fasade je obezbeđen, a uskoro će Saobraćajna policija zatvoriti deo Ulice Starine Novaka, kako bi čitav prostor bio bezbedan po vozila i pešake. Nadamo se da će ove posledice nevremena biti sanirane u najkraćem mogućem roku - rekao je Marko Kulić.

Foto P. Milošević

Podsetimo, tokom nevremena u centru grada u četvrtak je palo čal 30 do 40 litara kiše po kvadratnom metru u roku od svega 40 minuta.

Foto P. Milošević

Foto P. Milošević
Foto P. Milošević
Foto P. Milošević