U ULICI Džona Kenedija na Novom Beogradu, jutros oko osam sati došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja i tom prilikom je ranjen Stefan R. (30). On je zadobio povrede šake i odmah je zbrinut u Zemunskoj bolnici. Policija je ubrzo privela Stefana S. (19), Nika K. (20) i Vukašina Š. (20), kod kojih je pronađen pištolj marke "glok", kojim je, navodno, pucano na muškarca.


Pročitajte još - PUCNjAVA NA NOVOM BEOGRADU: Muškarac (32) ranjen u nogu

Vukašin Š., jedan od navodnih učesnika sukoba, prema nezvaničnim informacijama, sin je Zorana Šijana, pokojnog kik-boksera i jednog od "žestokih momaka" iz Surčina.

Prema prvim informacijama iz istrage, nešto pre osam časova dogodila se tuča dve grupe mladića ispred jednog lokala brze hrane na Bulevaru maršala Tolbuhina zbog čekanja u redu za šiš-ćevap. Trojica momaka koja su, kako se sumnja, učestvovala u sukobu, pobegla su sa lica mesta i zaputila se ka uglu ulica Džona Kenedija i Prve pruge. Tamo su, navodno, nasilno pokušali da uđu u taksi. Pošto vozač nije hteo da otvori vrata, počeli su da viču i da udaraju rukama po automobilu.

Ovu situaciju slučajno je primetio policajac u civilu, koji nije bio na dužnosti. Pokušao je, potom, da sa svojim prijateljem obuzda pomahnitalu grupu. U tom trenutku je, kako se sumnja, jedan od momaka izvadio pištolj marke "glok" i, pucajući u njihovom pravcu, ranio tridesetogodišnjeg Stefana R.

- Odjednom su se pojavile tri mlađe muške osobe iz pravca Bulevara maršala Tolbuhina, urlajući i praveći galamu. Posle sam čuo svađu, kao i pucanj iz pištolja - za naš list priča jedan od očevidaca incidenta na Novom Beogradu.


PRIVEDEN Vukašin Š. / Foto Printskrin "Informer"


Foto D. Milovanović


Stefan R. odmah je prebačen u Zemunsku bolnicu, gde mu je ukazana pomoć i on je van životne opasnosti. Kako za "Novosti" kažu u ovoj ustanovi, on je na svoju ruku otišao na kućno lečenje.

Trojica mladića su, navodno posle incidenta, zaustavila drugo taksi vozilo, ali su nedugo zatim uhapšeni zahvaljujući brzoj reakciji policije. Oni su po nalogu tužioca zadržani i biće dovedeni u Više javno tužilaštvo u Beogradu radi saslušanja u subotu, 22. juna.

Foto D. Milovanović


MISTERIOZNA SMRT

UBISTVO Zorana Šijana nikada nije rasvetljeno, a nastradao je 27. novembra 1999. godine, kada je napadač ispalio 18 metaka u pravcu njegovog "mercedesa" u kom je čekao da se upali zeleno svetlo na semaforu na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića.


Foto D. Milovanović