Kinezi grade garaže u Beogradu

S. B. M.

utorak, 18. 06. 2019. u 11:43

Кинези градe гараже у Београду

Vesić i Džang

U Starom dvoru potpisan ugovor o novih 3.000 parking-mesta. Za četiri podzemna objekta uložiće 50 miliona evra

UGOVOR o koncesiji za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže potpisali su u ponedeljak u Starom dvoru Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, i Đenčao Džang, direktor kompanije China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd.

Javne garaže gradiće se na Studentskom trgu, Trgu republike, na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice i u Fruškogorskoj ulici kod Kosančićevog venca. U njima će biti oko 3.000 mesta. Prema procenama, u samom centru nedostaje nekoliko hiljada, a u širem centru oko desetak hiljada parking-mesta. Direktor kineske kompanije Đenčao Džang je rekao da će u projekat izgradnje četiri garaže biti uloženo oko 50 miliona evra.

Pročitajte još - Kinezi grade podzemne garaže

- Zato smo raspisali tender za izgradnju četiri javne garaže - rekao je Vesić. - U tim garažama biće mesta za oko tri hiljade korisnika. One se nalaze po obodima buduće pešačke zone. Cilj je da se građani parkiraju i da onda koriste pešačku zonu.

On je najavio da će u pešačkoj zoni već u nedelju biti uveden električni autobus "Vrabac servis", a početkom jula biće raspisan i tender za javno-privatno partnerstvo za javne bicikle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije