Opština Čukarica obeležila slavu Sveta Trojica (FOTO)

B. B.

ponedeljak, 17. 06. 2019. u 10:56

Општина Чукарица обележила славу Света Тројица (ФОТО)

Domaći i gosti okretali su slavski kolač ,foto P.Mitić

Čestitajući Slavu, Vesić je rekao da Slava Duhovi obavezuje sve stanovnike ove opštine da budu bolji od drugih

OPŠTINA Čukarica proslavila je svoju slavu - Sveta Trojica, kojoj je prisustvovao i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. Čestitajući Slavu, Vesić je rekao da Slava Duhovi obavezuje sve stanovnike ove opštine da budu bolji od drugih, jer je to dan kada je ustanovljena naša hrišćanska crkva. On je najavio i velike investicije u ovoj lokalnoj samoupravi.

- Čukarica će u narednim godinama biti najveće gradilište u Beogradu - rekao je Vesić. - Na pragu smo da rešimo problem ostružničkog kolektora, brzo će biti završen i vrtić u Vodovodskoj. I naš najveći projekat, metro, počeće odavde, što podiže cene stanova i daje mogućnost da se više investira. Svaka opština ima svoje probleme i nema naselja koje ih nema, ali ako svake godine rešimo makar po jedan, postajemo bolje mesto za život ljudi.

Pročitajte još - Vesić: Početak izgradnje metroa za godinu i po

Predsednik opštine Čukarica i domaćin Slave Srđan Kolarić, istakao je da se Opština trudi da bude servis građana.

- Želimo da čujemo probleme, saslušamo potrebe naših sugrađana i zajedno ih rešavamo sa našim preduzećima, Gradom i Republikom - naveo je Kolarić.

- Dobijamo više sredstava, i to se svaki dan vidi u boljem životu naših sugrađana. Na nama je ne samo da rešavamo komunalne probleme, već i da brinemo o svim kategorijama stanovništva, starima i mladima. Samo ove godine Čukarica će, zahvaljujući Gradu, dobiti tri nova vrtića, dve fiskulturne sale, na Umci i u Ostružnici renoviramo domove zdravlja i svake godine radimo sve više projekata.

LITIJA

PROSLAVA opštinske slave počela je Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Svetog Đorđa na Banovom brdu, a nastavljena litijom koja se kretala Kirovljevom, Požeškom, Ulicom Petra Mećave i Lješkom do Šumadijskog trga i zgrade Opštine Čukarica, gde je, u prisustvu domaćina i gostiju, obavljen obred rezanja slavskog kolača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije