U NASELjU Ripanj, muškarac R. S. (71) smrtno je stradao upavši u bunar u dvorištu svoje kuće, koji je dubok više od 30 metara! Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 14 sati u ulici Put za Markoviće. Prema nezvaničnim informacijama, čovek je pošao da očisti bunar i sipa hlor, što je radio svake godine, i tom prilikom se okliznuo i pao.

Ekipe Hitne pomoći i vatrogasci su, na poziv supruge nesrećno stradalog čoveka, odmah došli, a akcija izvlačenja je trajala skoro četiri sata. Tek oko 18.00, R. S. je izvađen iz bunara, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Jedan od vatrogasaca je pokušao da uđe u bunar i dođe do tela, ali je otvor na sredini bio toliko uzak da nije bilo šanse da se spusti do dna. Na kraju su iz cisterni sipali vodu pokušavajući da podignu nivo tečnosti u bunaru. Kada su videli da telo ne mogu izvući kanapima i golim rukama, vozilo je moralo ponovo da se napuni, jer je bilo potrebno još vode. Posle dosta vremena, telo je isplivalo na površinu. Čitava akcija trajala je neuobičajeno dugo, a na terenu je bilo prisutno desetak vatrogasaca, kao i dva vozila te službe.

Pročitajte još - TRAGEDIJA U RIPNjU: Muškarac nastradao prilikom pada u bunar dubok oko 25 metara (FOTO)

- Ovo su situacije sa kojima se ne srećemo toliko često, ali nas ništa ne sme iznenaditi. Moramo biti spremni da u svakoj situaciji reagujemo što brže - istakao je jedan od vatrogasaca.

Kako za "Novosti" priča komšija nesrećnog čoveka, porodica je veči deo vremena provodila u vikendici u ovom voždovačkom naselju.

- Oni su živeli u gradu, ali otkad su otišli u penziju, skoro čitavu godinu provode ovde, posebno kad dođe leto - priča on. - Često sam išao kod njih kad dođem u Ripanj, i stvarno su familija za primer. On je uzgajio i neko voće, a imanje im je stalno bilo uređeno.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, R. S. je već jednom imao infarkt, pa postoji mogućnost da mu je zbog velike vrućine pozlilo, nakon čega se okliznuo i pao u bunar dubok više od 30 metara. Komšije i prijatelji okupili su se u dvorištu kuće, čim su čuli za tužnu vest.

- O ovoj porodici mogu reći sve najbolje. Vredni, radni, imaju i dve ćerke, kao i unučiće. Baš velika tragedija - kaže komšija.

Ubrzo je na mesto tragedije došla i policija, nakon čijeg uviđaja će biti poznato više detalja ove nesvakidašnje tragedije.

PROBLEM U PODAVALSKIM SELIMA

DA su bunari problem u podavalskim naseljima, svedoči slučaj iz 2017. godine, kada je starija žena upala u bunar dubine 15 metara. Ona se vraćala od komšinice i krenula preko livade, a kako od velike trave nije videla rupu koja nije bila zatvorena, upala je u bunar. Nesrećna žena je samo pukom srećom izbegla smrt, i u svesnom stanju je prevezena u Urgentni centar.