Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu naći će se pod istim krovom sa Fakultetom bezbednosti i Geografskim fakultetom, u blizini "Delta sitija" na Novom Beogradu, saznaju "Novosti". Nova adresa ove tri visokoškolske ustanove biće na parceli između Tehničke škole i Ruske škole, koja pripada Fakultetu bezbednosti. Kako saznajemo, uskoro se očekuje raspisivanje tendera, a radovi bi trebalo da počnu sledeće godine. Prema rečima prof. dr Željka Tomanovića, dekana Biološkog fakulteta, na ovaj način će oko 6.000 studenata ova tri fakulteta dobiti optimalne uslove za rad. Takođe, iseljavanjem Biološkog i Geografskog fakulteta sa Studentskog trga, oslobodiće se prostor za oko 10.000 studenata Filološkog fakulteta.

Pročitajte još - „SPREMAJU NAM ODSTREL“: Profesori na Filozofskom fakultetu tvrde da su na meti kolega

- Samo ovako velika ulaganja mogu doprineti tome da naša zemlja razvije ekonomiju zasnovanu na znanju - istiće prof. Tomanović. - Pitanja razvoja genomskih tehnologija, molekularne biologije, ekologije i zaštite životne sredine, kao i bezbednosti, među najvažnijim su pitanjima u 21. veku i mogu doprineti boljem životu građana, kao i razvoju ekonomije. Poslednjih 30 godina nije bilo sličnih projekata u našoj zemlji, pa se nadamo da će se ova najava ostvariti.

Senat UB biće održan u sredu u letnjem šatoru u Botaničkoj bašti. Biće prisutan ministar Mladen Šarčević, što predstavlja podršku rešavanju pitanja prostora fakulteta.