POSLE protesta taksista SITAB-a u ponedeljak, koji su centar grada držali blokiranim skoro devet sati, gradonačelnik Zoran Radojičić je razgovarao sa gradskim službama, nakon čega će taksiste obavestiti o planovima za rešavanje njihovih problema. Inače, predsednik Udruženja građana CarGo, Aleksandar Vučić, tvrdi da "taksi kartel blokira otvaranje poglavlja o konkurenciji u pregovorima sa EU i da protestima zapravo traže oprost poreskog duga od 247 miliona i subvencije od 90 miliona".

Radojičić je u ponedeljak prihvatio zahtev taksista da ih sasluša u svom kabinetu:

- Kako su mi rekli taksisti, njihov glavni zahtev odnosi se na poštovanje Zakona o prevozu putnika, ali u tom trenutku nisam mogao da im ponudim rešenje. I u utorak sam imao sastanak sa gradskim službama, i tokom ovih dana ću opet, nakon čega ćemo imati nešto konkretnije.

- "Taksi kartel" na sve načine pokušava da zaustavi otvaranje poglavlja o konkurenciji, ali glavno pitanje je da li to rade samostalno ili po nečijem nalogu - kazao je Vučić. - Neverovatno je da se dozvoljava da 120 taksista blokira grad i celu državu. Pritiscima na institucije i blokadama saobraćaja ne samo da se maltretiraju građani, već i oni taksisti koji hoće pošteno da rade. Njih pozivamo da nam se pridruže, kako bismo se zajedno izborili za otvoreno tržište - istakao je Vučić.


PROČITAJTE JOŠ - PROTEST TAKSISTA U BEOGRADU: Na ulici do dobijanja garancija (VIDEO/FOTO)ODUZET AUTOMOBIL CarGo VOZAČA

INSPEKTORI drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove u utorak su, uz asistenciju Komunalne policije, privremeno oduzeli vozilo marke Audi A4. Automobil je oduzet od osobe koje je posredstvom CarGo aplikacije obavljala uslugu taksi prevoza putnika. Vanredni inspekcijski pregled je obavljen korišćenjem metode "prikriveni putnik". Sekretarijat će dežurnom sudiji za prekršaje podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po hitnom postupku protiv ove osobe.