PRIMENA ZONSKOG SISTEMA PARKIRANjA: Zeleno od Poenkareove do Ruzveltove

S. B. Milošević

ponedeljak, 03. 06. 2019. u 12:32

ПРИМЕНА ЗОНСКОГ СИСТЕМА ПАРКИРАЊА: Зелено од Поенкареове до Рузвелтове

Zona u Kopernikovoj ulici Foto Z. Jovanović

Radnici "Parking servisa" će početi da kažnjavaju tek od iduće sedmice

ZELENA parking zona širi se gradom. Od ovog vikenda, uvedena je rešenjem Sekretarijata za saobraćaj u još jednom delu opštine Palilula, kao i na opštini Zvezdara. "Pozelenele" su sve saobraćajnice od Poenkareove do Ruzzveltove i od Dimitrija Tucovića do Svetog Nikole.

Nova zelena zona na Paliluli, o kojoj su "Novosti" već pisale i najavile njeno uvođenje, obuhvata deo grada oivičen ulicama: Poenkareova, od Cvijićeve do Dragoslava Srejovića, Dragoslava Srejovića, Mije Kovačevića, desnu stranu Ruzveltove i Cvijićevu.

U delu opštine Zvezdara, novoformirani deo zelene zone oivičen je ulicama: Ruzveltova i Mije Kovačevića (desna strana od Dimitrija Tucovića do Dragoslava Srejovića), Severni bulevar, Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, Varovnička i Dimitrija Tucovića.

- Iako sam video da obeležavaju parking mesta, verovao sam da neće još uvesti zonu - priča Milan V. - Sad ne znam gde ću da se parkiram. Vozio sam se iz Borče do Profesorske kolonije i tu ostavljao auto, pa pešačio do posla. Sad ne znam šta ću da radim. Mesto u garaži je preskupo.

Pročitajte još - Šta se menja u sistemu parkiranja u Beogradu

U zelenoj zoni maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja je 180 minuta, a kontrola i naplata parkiranja obavlja se svakog radnog dana od 7 do 21 čas i subotom od 7 do 14 časova. Cena je 41 dinar po satu, a postoji mogućnost produženog parkiranja od 60 minuta, a cena je tada 140 dinara.

Radnici JKP "Parking servis", prvih dana primene zonskog sistema, informisaće građane o proširenju zelene zone putem flajera i obaveštenja. Naplata parkinga trebalo bi da počne iduće sedmice.

- Kontrolori su mi objasnili da kao stanar imam pravo na povlašćenu kartu - priča Zoran K. - Već danas ću morati da je nabavim. Nisam srećan zbog uvođenja zone i dodatnog troška, ali bar ću sada uvek moći da nađem mesto i da se parkiram.

Pročitajte još - VOZAČI U BEOGRADU OPREZ: Od sutra veće kazne za parkiranje na šinama, pešačkom prelazu i zelenim površinama

457 DINARA ZA POVLAŠĆENE

STANARI koji imaju prijavljeno prebivalište u pomenutim ulicama opština Palilula i Zvezdara, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu. Njima, kao i pravnim licima i preduzetnicima, koji imaju sedište u ulicama novoformirane zone, omogućeno je parkiranje bez vremenskog ograničenja na prvom slobodnom parking mestu. Karte se kupuju u poslovnicama Korisničkog servisa "Parking servisa" ili putem portala ePPK. Cena za stanare iznosi 457 dinara, dok je za korisnike invalidske parking karte ona besplatna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije