NA podove novootvorenog tržnog centra "Ada mol" još nije pala prva prašina, jer ni ona stara nije obrisana. Iako je najmlađi kupoholičarski raj kod Ade Ciganlije otvoren pre svega sedam dana, iz jednog obilaska stiče se utisak da je prostor "uglancan" preko noći i da nije bilo vremena za detaljnije čišćenje tržnog centra.

Sugrađani danima na društvenim mrežama hvale nesvakidašnji izgled "Ada mola", ozelenjenu fasadu, te uživaju u obilasku terase odakle očima i objektivima "hvataju" Most na Adi i Savsko jezero. Međutim, smeta im što je put od podzemnog parkinga do balkona pun prašine.


PROČITAJTE JOŠ:
Deponija kod „Ada mola“: Gomilaju smeće ispod prozora

- Otvaranje je moglo da sačeka još desetak dana kako bi ovaj tržni centar i iznutra izgledao lepo i svetski - rekla nam je sugrađanka Jasna K. - Pokretne stepenice izgledaju neuredno i neočišćeno, vide se tragovi prljave vode. Lokali sa robom su lepo uređeni i čisti, tu ništa ne nedostaje, ali hodnici i ćoškovi će, izgleda, "sačekati" da majstori odu.

I reporteri "Novosti" u četvrtak su se uverili da su radnici na svakom koraku u "Ada molu". Na spratu na kojem se nalaze restorani, kafići i zabavni sadržaji ima još nekoliko lokala u pripremi, u kojima stoje daske, kante sa farbom. Od dva lifta u garaži, jedan nije bio u funkciji, pa su ljudi u grupama čekali da odu na sprat.

Na staklenom krovu posao još traje, bioskop nije proradio. Trotoar u Paštrovićevoj ulici, sa bočne strane "Ada mola", nije bio sređen u vreme otvaranja, ali sada je "zakrpljen" i presvučen novim asfaltom.


PROČITAJTE JOŠ:
Otvaraju "Ada mol", a komšije bez odštete

KOMŠIJE U NEIZVESNOSTI OKO NAPLATE ŠTETE

KRPE PUKOTINE ZA TRI NEDELjE?

STANARI Radničke ulice, Paštrovićeve, Visoke i druge komšije "Ada mola", nadaju se da će, ipak, uspeti da naplate štetu na domovima, nastalu tokom izgradnje tržnog centra. Sastanak sa izvođačem radova, nadležnima u Gradskom zavodu za veštačenje i predsednikom opštine Čukarica, trebalo bi da bude organizovan za tri nedelje, do kada će biti obrađeni rezultati veštaka. Komšije su tokom izgradnje "Ada mola" strahovali koliko će jako građevinari minirati stenu, na koju su naišli prilikom kopanja temelja. Od avgusta 2017. do decembra prošle godine, detonacije su bile svakodnevne, nekad čak i nekoliko puta dnevno. Na zidovima kuća i u stanovima višespratnica iz okoline pojavile su se pukotine, a primećeno je i pomeranje tla. (G. N.)