STANARI zgrade u Visokoj ulici broj 29a velike muke imaju zbog deponije koja se stvara u blizini njihove zgrade. Smeće bacaju radnici iz novootvorenog tržnog centra "Ada mol".

- Nesnosan smrad osećamo sve vreme otkad su otvorili ovaj tržni centar - kažu za "Novosti" stanovnici ove ulice. - Ispod naših kuhinja, soba i terasa napravili su zvaničnu deponiju tržnog centra, kao i kolektor za đubre. Ne možemo da spavamo od neprijatnog mirisa. Osim toga, nemamo mira ni zbog buke koju stvara kamion gradske čistoće koji noću dugo odnosi sav taj nagomilani otpad.


PROČITAJTE JOŠ:
Otvaraju "Ada mol", a komšije bez odštete

U "Gradskoj čistoći" rekli su našoj redakciji da je deponija koju su prvobitno napravili iz "Ada mola" uređena, a da su objekti za odlaganje smeća obezbeđeni.

- Kontejneri postoje i za komunalni i za reciklabilni otpad na lokaciji "Ada mol" - kaže za "Novosti" Marija Milošević, iz JKP "Gradska čistoća". - Ali, ako ih mi postavimo na jednom određenom mestu, a neko drugi odlaže smeće sto metara pored i napravi deponiju, to onda nije do nas. Naravno, mi ćemo sve to naslagano đubre pokupiti svaki put, ali odgovornost je na svakom građaninu da smeće odlaže u kante ili kontejnere.

Žitelji Visoke ulice požalili su se našoj redakciji i da su tokom čitave izgradnje novog šoping-mola bili suočeni sa neprestanom bukom, jakim detonacijama koje su dovele do pucanja zidova, crepova, pomeranja prozora. Da situacija bude još gora, posle svake kiše u hodnicima zgrade stvara se poplava jer voda curi i sliva se sa plafona. Tako da je deponija jedna od "kapi" koja puni čašu nezadovoljstva.

Na pitanja "Novosti", iz "Ada mola" niko nije odgovorio.


PROČITAJTE JOŠ:
"Ada mol" spreman za kupce (VIDEO)

ŠTETA I U RADNIČKOJ I PAŠTROVIĆEVOJ

NOVI tržni centar stvara probleme i zgradama i kućama u Radničkoj i Paštrovićevoj ulici. Kako su "Novosti" već pisale, stanovnicima ovih ulica obećana je naknada štete, ali bez analize Zavoda za veštačenje, koji radi na osnovu podataka investitora, to neće biti obezbeđeno.