Provere uklonjenih autobusa još 10 dana

S. B. M.

sreda, 29. 05. 2019. u 14:19

Провере уклоњених аутобуса још 10 дана

Autobus na liniji 20 koji je izazvao incident u Ustaničkoj / Foto P. Milošević

Privatni prevoznici traže produženje roka za vanredni tehnički pregled autobusa koji su uklonjeni sa ulica. Radiša Momčilović, v. d. direktora GSP: Reč je o veoma složenom poslu

U SEKRETARIJAT za javni gradski prevoz u utorak je zvanično stigao zahtev privatnih prevoznika sa "Arivom" na čelu da se rok za obavljanje vanrednog tehničkog pregleda produži deset dana. Zbog velikog broja autobusa, i zahtevnog pregleda, potrebno im je još vremena. Isti slučaj je i sa Gradskim saobraćajnim preduzećem.

Grad je tražio od svih prevoznika da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se obavlja prevoz putnika. Povod je bila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo prevoznika "Ariva litas" na liniji 20, zbog sumnje da je postojao rizik od nastanka "iberture".

Prevoznici su, pak, tražili više vremena da dokaze o obavljenim pregledima vozila dostave Sekretarijatu.


PROČITAJTE JOŠ:
Pokazivao dvoglavog orla i pretio

- Pregledali smo veliki broj vozila, ali nam je još mnogo i ostalo - kaže Radiša Momčilović, v. d. direktora GSP "Beograd". - To su složene provere rada motora koje zahtevaju vreme.

"Ariva" je zahtev za produženje roka uputila u utorak. Kažu da su pregledali 260 od 450 vozila, ali da im treba još nekoliko dana da posao privedu kraju.

- Mi nemamo tehnički pregled kao GSP, a malo je u gradu onih koji se bave tehničkim pregledima autobusa. Dok zakažete termin, dok se pregled odradi, sve to iziskuje vreme. Nadamo se da će nam Sekretarijat izaći u susret. Bezbednost putnika je svima najvažnija - kažu u "Arivi".


"TURCI" POVUČENI IZ SAOBRAĆAJA

AUTOBUSI turskog proizvođača koje je "Ariva" kupila prošle godine, a zbog kojih je vanredni pregled i naređen, povučeni su iz saobraćaja dan posle poslednjeg incidenta. Njih dodatno pregledaju stručnjaci iz ove kompanije, pošto su vozila još pod garancijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije