AUTOBUSKA stajališta i javne zelene površine u naselju Kaluđerica dva meseca unazad niko ne održava. Đubrijere koje su postavljene na stanicama prepune su otpadaka, smeće je razbacano i u parkovima i duž trotoara u ovom mestu. I dok nadležni prebacuju obavezu sa jedne strane na drugu, meštani negoduju.

- Ovo je naselje sa više hiljada stanovnika i da svaki drugi čovek ubaci papirić u neku od kanti ona će se napuniti za dan - ističu žitelji Kaluđerice. - S obzirom na to da ih niko nije praznio više od nedelju dana, smeće se preliva na sve strane, pada na asfalt, a posle to smeće raznose psi i mačke po celom naselju.

Meštani ističu da komunalni radnici kontejnere kao i prostor u kojem su smešteni svakodnevno čiste, ali im nije jasno zašto se male kante ne prazne. Takođe, umesto metalnih đubrijera, na pojedinim stajalištima postavljene su samo obične plastične kofe, koje predstavljaju improvizovane kante. Nadležni iz preduzeća "Eko Grocka", koji su zaduženi za održavanje komunalnog reda na teritoriji opštine Grocka, ističu da čišćenje svih stajališta nije u njihovoj nadležnosti.

Pročitajte još - Guši smrad spaljenih kesa

- Mi smo pomenute površine duž ulica Vojvode Stepe Stepanovića i Kralja Petra, kao i sve autobuske stanice u Kaluđerici, održavali do marta - pričaju iz "Eko Grocka". - Na nedavno završenom tenderu, za isti posao je ponovo izabrana naša firma, međutim Opština je tada tražila drugačije usluge. Novi tender obuhvata samo čišćenje dela Ulice kralja Petra, odnosno ukupno četiri autobuska stajališta, koja mi svakodnevno čistimo.


foto J. DINČIĆ

SLIČNO U LEŠTANIMA I BOLEČU

SA problemima rasutog smeća po ulicama koje niko ne čisti suočavaju se i meštani naselja Leštane i Boleč. Meštani su pokušali samo da očiste dečiji park proteklog vikenda, ali njihova akcija nije dala mnogo uspeha. Kako ističu, neophodno je svakodnevno održavanje kako bi problem bio rešen.