"Beogradski manifest" koji se otvara danas, 24. maja i traje do 26. maja, održaće se u Gornjem gradu Beogradske tvrđave, a ulaz za posetioce biće besplatan.

Ove godine zemlja partner je Crna Gora, koja će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju bogatu turističku ponudu, a predstaviće se i izlagači iz Slovenije i Republike Srpske. U bogatoj ponudi ovog festivala biće i zona "Aduti Srbije", gde će biti predstavljeno više od 60 opština Srbije. Tu je i dečja zona, u kojoj će najmlađi moći da uživaju u zaboravljenim igrama.

Takođe će se održati i festival srednjovekovne kulture, koji je sada već prepoznatljiv deo "Manifesta" i svojevrstan je vremeplov i dobar način da se očuva i predstavi mlađim generacijama tradicija viteških vremena.

Pročitajte još - Ponuda sa lepotama Srpske na "Beogradskom manifestu"

Prošle godine festival je za tri dana posetilo oko 130.000 ljudi, a predstavilo se 65 gradova i opština naše zemlje i sedam izlagača iz inostranstva. Tada je pokrenuto i pet novih festivalskih zona.

Radno vreme festivala je danas od 15.00 do 21.00 i u subotu i nedelju od 11.00 do 21.00.

I LjUBIMCI DOBILI KUTAK

VLASNICI ljubimaca i ljubitelji životinja prvi put će dobiti svoj kutak na najvećem porodičnom festivalu destinacija i manifestacija "Beogradski manifest", koji se organizuje na Kalemegdanu od danas, 24. maja do nedelje. U "Pet zoni" vlasnici pasa, mačaka i drugih životinja moći će da dobiju besplatne savete uglednih veterinara, da nauče kako da vaspitaju svog psa ili ulepšaju svoje ljubimce.