TRŽNI centar "Ada mol", u blizini Savskog jezera, posle dve godine rada na izgradnji, otvoren je za posetioce. U objekat, koji je jedan od najatraktivnijih u prestonici, kompanija GTC, vlasnik novog tržnog centra u prestonici, investirala je oko 100 miliona evra.

- Otvaranjem "Ada mola", Beograd je dobio još novih 1.000 radnih mesta - istakao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić. - Ova građevina predstavlja simbol politike koja se u prethodnih šest godina sprovodi u prestonici, a to je da se sve razvija po ekološkim principima, glavni materijali koji su korišćeni za gradnju su drvo i kamen.

Pročitajte još - Otvaraju "Ada mol", a komšije bez odštete

Ono što ovaj šoping-prostor izdvaja od ostalih je izgled, odnosno talasasti oblik uz stepenastu spratnost, sa velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama koje gledaju na Savsko jezero. Izgradnja "Ada mola" počela je u martu 2017., prostire se na oko 90.000 kvadrata i ima pet spratova komercijalnog prostora.


Posetioci će na raspolaganju imaju tri nivoa podzemnog parkinga sa više od 1.000 mesta. Radnje su smeštene na prva tri sprata, dok se na ostalim nalaze restorani, bioskopi i sadržaji za predah i zabavu. Glavni ulaz u objekat je iz Radničke ulice, dok će se u podzemnu garažu ulaziti sa bočne strane, iz Paštrovićeve.


Glavni ulaz u objekat je iz Radničke ulice,foto N.Skenderija