RADOVI na uređenju Savskog trga počeće za mesec dana, a biće završeni na Sretenje 2020. godine. Ovo je u sredu najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Prema najavama, 15. juna počeće i radovi u Džordža Vašingtona, što znači da će prestonica biti velikim delom obuhvaćena radovima.

Majstori će raditi na četiri velika gradilišta - u Karađorđevoj ulici, na Trgu republike, Savskom trgu i potezu od Džordža Vašingtona do Cara Uroša. Uz to, putari će od septembra raditi i trotoare u Kneza Miloša.

- Za vreme rekonstrukcije Savskog trga, saobraćaj će u ovom delu biti u funkciji. Osim rekonstruisanja fasade zgrade Železničke stanice, i starim zgradama prekoputa Savskog trga biće obnovljene fasade, koje će dobiti nov izgled. Zgrada "Pošte" u Savskoj ulici je pre rata drugačije izgledala i njoj ćemo da vratimo stari izgled - kazao je Vesić.

Pročitajte još - USVOJENO URBANISTIČKO REŠENjE SAVSKOG TRGA: Šine po obodu, Nemanja udesno

Rekonstrukcija trotoara u Ulici kneza Miloša, prema njegovim rečima, počeće od jeseni, a kolovoza sledeće godine.

- Ulica kneza Miloša imaće sa obe strane po tri trake, odnosno ukupno šest traka. Ispod čitave ulice nalaziće se podzemna garaža, od bivšeg saveznog MUP, odnosno Gazele, do zgrade Vlade Srbije sa 450 parking-mesta - podsetio je Vesić.

Kuda i kako će se Beograđani kretati kada obnove trgova i ulica počnu, niko ne zna. Nejasno je i kako će, prema Vesićevim rečima, za vreme rekonstrukcije Savskog trga saobraćaj biti u funkciji, kada je, prema novom rešenju, predviđeno izmeštanje tramvajskih šina.

Pročitajte još - Savski trg - novi glavni trg srpske prestonice?

NOVA AUTOBUSKA STANICA DO 2021.

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić, rekao je povodom početka izgradnje nove glavne autobuske stanice u novobeogradskom Bloku 42, da će Beograd dobiti novu i modernu autobusku stanicu kojom ćemo se ponositi, te poručio da će radovi biti završeni do kraja 2020.

- Izgradnja nove stanice i stanične zgrade višedecenijski je san Beograda - kazao je Vesić.

Vesić se sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem i gradskim urbanistom Markom Stojičićem sastao sa delegacijom "Beogradske autobuske stanice" (BAS).