OBEĆANI izlaz iz naselja "Stepa Stepanović" na Ulicu vojvode Stepe, koji žitelji ovog dela Voždovca čekaju već sedam godina, konačno će biti realizovan sledeće godine. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova na izgradnji saobraćajne veze ovog naselja i Ulice vojvode Stepe, sa izradom tehničke dokumentacije. Ako sve bude teklo po planu, novom ulicom moći će da se prođe na leto 2020. godine.

Kako se navodi u dokumentaciji, radovi će se izvoditi po sistemu "Projektuj - izgradi - ključ u ruke". Rok za izradu tehničke dokumentacije iznosi maksimalno 270 dana, a rok za završetak radova ne sme biti duži od 90 dana. Rok za dostavljanje ponuda je 18. jun, pa bi tada trebalo da se zna ko će graditi ovu saobraćajnicu. Garantni rok, koji Direkcija zahteva je dve godine.

Trasa planiranog poteza nove pristupne saobraćajnice, pruža se u dužini od oko 140 metara. Predviđen je kolovoz širine sedam metara i trotoar širine 1,5 metar sa jedne strane i tri metra sa druge strane.

Pročitajte još - Brže iz naselja Stepa Stepanović

Zašto je nadležnima u Gradu trebalo sedam godina da počnu da grade saobraćajnicu dugu 140 metara na praznom zemljištu, odnosano na parcelama koje su bile u vlasništvu Javnog komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo", mnogima i dalje nije jasno. Jer, ulaz i izlaz iz naselja veoma ozbiljno otežavaju život žitelja ovog dela Voždovca.

Pročitajte još - Još čekaju izlaz ka Vojvode Stepe

- Naselje je ogromno i u njemu živi 14.000 mladih, zaposlenih ljudi - kaže Ana T. - Svi oni, svakog jutra, idu na posao i imaju samo jedan izlaz iz celog naselja, onaj na Kružni put. U pokušaju da se dođe do Bulevara oslobođenja, gužva u Ulici Save Maškovića je neizbežna i postala je sastavni deo života u ovom naselju. Pre svega u jutarnjim i popodnevnim špicevima.

RADE I BORSKU DO PETLjE "LASTA"

GRAD je preduzeo korake i ka rešavanju saobraćajne veze Borska - petlja "Lasta". Izgradnjom, odnosno proširenjem pojedinih ulica na ovom delu, Save Maškovića pogotovo, najviše će dobiti Voždovčani. Buduća magistrala obuhvata potez od Borske ulice, preko Save Maškovića, pored naselja "Stepa Stepanović" i Braće Jerković do auto-puta i petlje "Lasta". Predviđeno je i da ima priključak iz naselja Stepa Stepanović, pa bi žitelji lako mogli da stignu do željene destinacije.