Ruše roštiljnicu, grade Dedinje 2

S. V.

četvrtak, 16. 05. 2019. u 12:11

Руше роштиљницу, граде Дедиње 2

Foto Beoinfo

Uklanjanje lokala u krugu Instituta za kardiovaskularne bolesti. Gradska građevinska inspekcija Grada Beograda juče je počela rušenje divljeg objekta, koji je imao privremenu dozvolu

ROŠTILjNICA "Biblioteka", koja je nelegalno sazidana na parceli u Sokobanjskoj ulici na Savskom vencu, više neće smetati izgradnji nove zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti - "Dedinje 2", koja je trebalo da počne u aprilu. Gradska građevinska inspekcija Grada Beograda juče je počela rušenje divljeg objekta, koji je imao privremenu dozvolu i kočio je izgradnju medicinskog kompleksa.

Kako je juče objavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, konačno je odzvonilo bespravnom ugostiteljskom lokalu, na koji niko decenijama nije obraćao pažnju.

- Građevinska inspekcija Grada Beograda počela je rušenje divljeg objekta u Sokobanjskoj ulici u dvorištu Instituta za kardiovaskularne bolesti kako bismo omogućili da počne gradnja "Dedinja 2", nove bolnice za čiju izgradnju smo izdali građevinsku dozvolu - napisao je Vesić na svom fejsbuk-nalogu.


PROČITAJTE JOŠ:
Izborili se za više kontejnera

Kako su "Novosti" ranije pisale, lokal "Biblioteka" imao je privremenu građevinsku dozvolu. Ali, vlasnici su u međuvremenu dograđivali objekat, koji je dostigao veću površinu od one za koju je imao privremenu dozvolu.


ROK 30 DANA

GRAD Beograd je pre nekoliko dana zaključio ugovor sa firmom "Nortis inženjering", koja je zadužena da u roku od 30 dana sruši ugostiteljski objekat. Ugovorna vrednost rušenja procenjena je na 4.472.844 dinara sa PDV, što je oko 370.000 evra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

boba

16.05.2019. 12:58

Rusite sve prcvarnice pecenjare -valjda se tako zovu,naravno i sve druge nelegalne objekte koji se nalaze cak i na zelenim povrsinama ,Novi beograd je prepun toga.Rusenje neka bude o trosku vlasnika i onih koji su im dali dozvolu za gradnju,naravno posle toga na sud.

X.Y.Z.

16.05.2019. 15:00

Да ли је тај објекат вредео те паре?Што нису власнику понудили, мислим да би га сам, са осмехом на лицу срушио и све уклонио за 2 дана! Ко је ту опрао паре?

nenormalna cena

16.05.2019. 15:27

37.000€ rušenje objekta?Izgradnja objakta se kvadrature ne košta toliko a kamoli rušenje.Inače prinudno rušenje bespravnih objekata bi trebalo naplatiti od vlasnika istih ako već neće samo da ih uklone.

Искуство

17.05.2019. 16:02

Надам се да ће унутар болничког круга или поред њега постојати одговарајући угоститељски садржаји јер храна у болницама није ни за свиње. Да нисам наручивао храну преко мобилног телефона угоститељима који су имали доставу исте у понуди, умро бих од глади у болници.