BEOGRAD - U Mladenovcu je počela rekonstrukcija Doma zdravlja, a u obnovu tri objekta te zdravstvene ustanove biće uloženo 142 miliona dinara, odnosno oko 1,2 miliona evra.

Mladenovački Dom zdravlja u sredu je obišao gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je naveo da je važno da građani te opštine imaju adekvatnu zdravstvenu uslugu - u dobrim uslovima i na vreme.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, radovi se izvode na jednoj od tri centralne zgrade Doma zdravlja, na prvom i drugom spratu - na odeljenjima opšte prakse, stomatologije, pedijatrije i rendgena, tako da su ta odeljenja trenutno izmeštena.

U sva tri objekta predviđena je zamena podova, instalacija, stolarije, toaleta, krovnog pokrivača i krečenje.

PROČITAJTE JOŠ - Radojičić: Šest rendgen aparata za domove zdravlja u Beogradu

Radojičić je ukazao da je važno da zdravstvene ustanove na primarnom nivou funkcionišu dobro, zbog čega će i čitav zdravstveni sistem biti bolji, pa će i lekari na tercijalnom nivou moći da pruže kvalitetnije usluge pacijentima.

On je dodao da je Mladenovac specifičan zbog udaljenosti od centra Beograda i da Dom zdravlja tamo mora da pruži i više od primarne zdravstvene zaštite, kako pacijenti ne bi putovali do centra.

Radojičić je naveo da Grad vodi odgovornu politiku prema građanima, naročito kada je reč o funkcionisanju zdravstvnog sistema. "Ovo je značajan projekat za građane Mladenovca, kao i za kolege koje rade u njemu, i važno je da bude završen na vreme, kao što je obećano", poručio je Radojičić.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Maldenovac Dušica Milovanović navela je da je ovo prva investicija u tu zdravstvenu ustanovu, od otvaranja pre četiri decenije. "Uradiće se detaljna rekonstrukcija i adaptacija koja će značajno popraviti uslove rada", rekla je Milovanović i pozvala gradonačelnika na otvaranje objekta po završetku radova.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić istakao je da se očekuje da će u narednih sedam meseci radovi biti završeni. Zahvalio je Vladi Srbije i Gradu na investiciji u Mladenovcu, kao i gradonačelniku što, kaže, podržava napore za stvaranje boljih uslova za pacijente i rad medicinskih radnika.

Glišić je dodao i da je Dom zdravlja dobio sredstva za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju četiri seoske ambulante, za koje se nada da će biti gotove do kraja godine. Inače, radove na obnovi Doma zdravlja finansira vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.