Mira i Ćirilov na biciklu

M. S.

09. 05. 2019. u 14:18

Мира и Ћирилов на бициклу

Mira Trailović i Jovan Ćirilov FOTO Foto dokumentacija Bitef teatra

Planovi za podizanje spomenika poznatim umetnicima ispred zgrade Bitef teatra, kao i na Vračaru. Milena i Gaga, "Obraz uz obraz" na uglu Mileševske i Cara Nikolaja

SPOMENIK Miri Trailović i Jovanu Ćirilovu ispred Bitef teatra kod Bajlonijeve pijace biće napravljen po uzoru na njihovu zajedničku fotografiju na biciklu, a na uglu Mileševske i Cara Nikolaja biće postavljena statua Milene Dravić i Dragana Nikolića, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Spomenici Miri Trailović i Jovanu Ćirilovu biće, prema Vesićevim najavama, drugačiji od ostalih, jer će prikazivati duh onoga što su donosili u Beograd.

- To će biti zanimljiv spomenik s obzirom na to da postoji fotografija na kojoj su njih dvoje zajedno na biciklu. Urbani džep na uglu Mileševske i Ulice cara Nikolaja počećemo da radimo u narednih nekoliko meseci i nazvaćemo ga Skver Dragana Nikolića. Tu ćemo postaviti skulpturu koja će se zvati "Obraz uz obraz" i predstavljaće Dragana Nikolića i Milenu Dravić. Oni su čitavog života bili zajedno, i tako će biti predstavljeni Beogradu - istakao je Vesić.

Pročitajte još - NEPREVAZIĐENA MIRA TRAILOVIĆ: Gvozdena dama za sva vremena

Odluka o postavljanju spomenika doneta je početkom marta na sednici Skupštine grada. U obrazloženju je navedeno da su oni svojim radom obeležili ne samo jugoslovensku i srpsku već i evropsku pozorišnu umentost druge polovine 20. veka.

Incijativu za podizanje spomenika podneli su književni predvodilac Novica Antić, dramaturškinja Gordana Goncić i glumac Svetislav Goncić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije