NEREŠENI imovinskopravni odnosi koče izgradnju vrtića u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu, koju finansira Fondacija "Novak Đoković". U Gradu tvrde da rade na prevazilaženju ovog problema, ali da će objekat predškolske ustanove svakako biti izgrađen.

Prema podacima do kojih su došli stanari okupljeni u Udruženju "Stepa Stepanović", parcele predviđene za vrtić su u procesu restitucije.

- Kako smo nezvaničo saznali, uvidom u Katastar, na te parcele stavljene su zabeležbe da su u procesu restitucije i da će biti vraćene starim vlasnicima - objašnjavaju u udruženju. - To znači da se na toj parceli ne može graditi. Iz toga možemo da zaključimo da je gradnja zasada stopirana.

Pročitajte još - Novak i Jelena otvorili vrtić

U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu objašnjavaju da se od ove ideje nije odustalo i da će ona svakako biti sprovedena u delo.

- Kastastar je bio u štrajku - navode u nadležnom sekretarijatu. - Grad pokušava da reši imovinskopravne odnose oko parcele. Ukoliko ih ne budemo rešili, Grad će kupiti to zamljište i vrtić će biti izgrađen.

Krajem prošle godine "Novosti" su prve obelodanile da je u toku izrada idejnog rešenja i projektne dokumentacije za gradnju vrtića, a da bi radovi, koje finansira Fondacija "Novak Đoković" trebalo da počnu u prvoj polovini ove godine.

Pročitajte još - Novak gradi vrtić u "Stepi"

Prema najavama sekretara za obrazovanje Slavka Gaka, objekat će se nalaziti na parceli koja je i planom izgradnje naselja predviđena za kombinovanu predškolsku ustanovu. Obdanište će biti maksimalnih kapaciteta i moći će da primi oko 250 mališana jaslenog i vrtićkog uzrasta.

Slavko Gak


KAPACITETI

U NASELjU Stepa Stepanović postoji vrtić "Mala sirena" koji je otvoren u proleće 2015. godine. Ovo obdanište pohađa oko 300 mališana, ali su postojeći kapaciteti nedovoljni, pošto u Stepi živi veliki broj porodica sa malom decom. Zbog manjka broja mesta, u "Maloj sireni" se već dve godine ne raspisuje konkurs za upis u vrtićke grupe, pošto su unapred "rezervisane" za mališane koji dolaze iz jaslica. Pored ovog obdaništa, otvoren je i depadans, ali je broj mesta nedovoljan.