OSNOVNA škola "Dušan Vukasović Diogen" u Bečmenu, u opštini Surčin, dobila je novoizgrađenu fiskulturnu salu površine 800 kvadratnih metara, sa svlačionicama. Ukupna vrednost radova je 55 miliona dinara, koji su izdvojeni iz gradske kase.

- Đaci su do sada časove fizičkog tokom zime imali u učionici, naš cilj je da deca u prigradskim opštinama imaju iste uslove kao i ona koja žive u centru grada - istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Otvaranjem ove sale deca će imati sve uslove kako bi se konačno nastava fizičkog obrazovanja održavala onako kako treba.

Pročitajte još - Bez sale svaka četvrta škola

Vesić je rekao i da će Surčin u narednih pet godina postati gradska opština, jer se ubrzano razvija i postao je veliko gradilište. On je naveo i da će najmlađa opština biti povezana sa Beogradom "BG vozom", kao i da će dobiti nacionalni stadion i golf terene.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Miloš Dangubić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, predsednik opštine Stevan Šuša i direktor škole Duško Nedeljković.