Grade novi skver na Vračaru

M. S.

27. 04. 2019. u 10:34

Граде нови сквер на Врачару
Direkcija za građevionsko zemljište uređuje površinu na uglu Nebojšine i Braničevske ulice. Popločavaju staze, postavljaju fontanu i sređuju mobilijar

BEOGRAD će dobiti još jedan uređeni mini-trg na Vračaru. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je tender za uređenje skvera na uglu Nebojšine i Braničevske ulice.

Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, projekat podrazumeva spoljno uređenje sa ozelenjavanjem, a idejnim rešenjem planirana je i fontana.


PROČITAJTE JOŠ: Senzori za "zeleno" u vozilima

- Uređenje skvera, odnosno venca, treba da bude reprezentativno, da se popločaju staze i plato, kao i da se urede cvetne površine i travnjaci. Treba ukloniti postojeće dotrajale sprave za igru dece i klupe i zameniti ih novim. U planu je projektovanje fontane, česme ili vrtno-arhitektonskih elemenata koji oplemenjuju prostor sa parkovskim mobilijarom - stoji u dokumentaciji.

S obzirom na to da se na navedenoj lokaciji nalazi primerak starog divljeg kestena, projektom je predviđeno da se on sačuva i zaštiti.

- Nalazi se i šest stabala maklure uz ogradu južnog dela kompleksa, na uglu Nebojšine i Braničevske ulice, za koje kroz projektnu dokumentaciju treba predvideti zamenu zbog teških plodova koje ova vrsta formira. Planirano je zadržavanje većeg dela površine skvera uz očuvanje i unapređenje ambijentalnih vrednosti i zaštitu postojećeg kvalitetnog drveća - navodi se u projektu.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Srdjan

27.04.2019. 11:43

Koji to projekat ozelenjavanja podrazumeva secenje drveca? Tamo je vec sve zeleno sto je i vazno zbog blizine autokomande. Trebalo bi samo da zamene sta je dotrajalo, nema potrebe za fontanama i lavovima

Laks

27.04.2019. 12:25

Zadržavanje većeg dela skvera? A, jedan manji deo da se da nekome da ozida jednu lepu zgradicu sa lokalima u prizemlju - čisto pošto se ne zadržava ceo dosadašnji skver

Unuce,krug dvojke

27.04.2019. 14:38

Pročitajte kolumnu "Djubrište"kojom autor izvrsno konstatuje unistavanje svega sto je bilo lepo i u Srbiji a naročito ovog naseg Beograda.

Mister Berns

28.04.2019. 13:34

Može li neki skver na Vidikovcu, Banjici, Belom Potoku, ima li neki tender za neki drugi kraj osim Vračara ?