Zbog vaskršnjih i prvomajskih praznika Beograđane očekuje redukovan red vožnje u gradskom prevozu i to tokom deset vezanih dana, od petka 26. aprila pa sve do nedelje 5. maja.


GSP "Beograd" i privatni prevoznici će tako, odlukom Sekretarijata za javni prevoz, tokom tih deset dana prevoziti putnike po subotnjem ili nedeljnom redu vožnje, zbog, kako stoji u odluci, "smanjenog obima prevoznih zahteva".


Nedeljni red vožnje biće na snazi od petka 26. do ponedeljka 29. aprila, zatim 1. i 2. i u nedelju 5. maja. Gradski prevoz po subotnjem redu vožnje funkcionisaće u utorak 30. aprila, te petak i subotu 3. i 4. maja.


Podsetimo, utorak 30. april i petak 3. maj su  radni dani.


PROČITAJTE I:  Dva miliona za "razradu" menzi GSP


POBUSANI PONEDELjAK


U ponedeljak 6. maja biće primenjen red vožnje za radni dan, s tim da zbog Pobusanog ponedeljka na linijama 35, 65 i 202, takozvani "šihtaši" (autobusi koji treba da se uključe isključivo u roku trajanja jutarnjeg ili popodnevnog špica) neće imati popodnevnu pauzu, već će ratiti bez prestanka do kraja radnog vremena, po redu vožnje koji će važiti samo tog dana.


Takođe, u ponedeljak od 8 do 16 sati linija 82 će biti pojačana sa jednim vozilom GSP-a, a linija 533 sa dva vozila Avala busa 500.


Polasci linija 531 i 532 koji se odvijaju između 8 i 16 sati će saobraćati pored groblja Orlovača, prenosi Telegraf.rs.