MILAN K. (60) preminuo je u nedelju po podne na stepeništu između petog i šestog sprata zgrade u kojoj je stanovao u Gandijevoj ulici 154 na Novom Beogradu. Njega su komšije pronašle sa kesama u rukama, pa se pretpostavlja da mu je pozlilo dok se ka svom stanu vraćao iz nabavke. Lift u ovoj zgradi ne radi već dva-tri dana, pa je on zbog toga morao da ide peške.

Komšije su odmah pozvale ekipu Hitne pomoći, koja je, kada je stigla, pokušala da ga reanimira, ali je na kraju mogla samo da konstatuje smrt. Obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti.

Prema rečima jedne od komšinica, lift je već nekoliko dana u kvaru, pa su primorani da idu pešice. Međutim, kako navodi, Milan nije imao zdravstvenih problema, pa pretpostavlja da je nastradao zbog fizičkog naprezanja.

- Poznavala sam ga odlično. Pošto mu je žena operisala kuk, on je svakog dana išao do pijace i u nabavku nekoliko puta dnevno - priča komšinica. - Nikad se nije žalio da ga nešto boli, pa prepostavljam da mu je pozlilo jer je morao do poslednjeg sprata pešice.

Kako objašnjava jedna od stanarki zgrade u Gandijevoj 154, kvar lifta su prijavili, ali još čekaju na njegovu popravku.

Ulaz u Gandijevu 154

- Lift danima ne radi, a kada je nedavno došao majstor iz Gradskog stambenog, rekao je da sigurno ne može još tri dana da ga popravi jer je reč o većem kvaru.