SA svakom kišom strepimo i mislimo da će nam se zgrada urušiti. Situacija je gora iz dana u dan, zidovi pucaju i noću, a niko od nadležnih ne dolazi da reši naš problem iako im se mesecima obraćamo. Ne znamo da li neko treba da se povredi ili strada da bi nam sanirali zgradu.

Ovako govore stanari višespratnica koje se nalaze u ulicama Milana Uzelca i Marije Bursać u zemunskom naselju Kalvarija, koji mesecima imaju problem sa sleganjem tla. Nadležni iz Opštine Zemun od septembra ćute na vapaje stanara, kojima je rizičan svaki dan.


PROČITAJTE JOŠ:
INCIDENT U SEDMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Profesor fizike nasred časa ošamario dve učenice!

Zidovi u stanovima su popucali, krov prokišnjava na nekim mestima, a fasada pada na ulicu. Zgrade na brojevima 9 i 11 potonule su nekoliko centimetara, a voda je potkopavanjem napravila i pukotine na trotoaru. U sredu uveče, prema rečima stanara, čulo se šuštanje iz prizemlja pa su zatvorili ventile sve dok ujutro nadležne ekipe nisu došle da poprave cev.

- Osećamo se nebezbedno, pogotovo otkako čujemo da zidovi pucaju i tokom noći - očajni su žitelji ovog zemunskog naselja. - Komšija je prošle nedelje morao da seče vrata od podruma kako bi ih otvorio, jer su "potonula".

"Novostima" u Opštini Zemun niko nije znao da odgovori kako ovaj problem može biti saniran, i da li će stanarima biti ponuđeno neko privremeno rešenje.

Foto Beoinfo

PRESEKLI GASOVOD

Dok su komunalni radnici menjali oštećeni deo, slučajno su zakačili i probili cev od gasovoda. Na sreću, brzom intervencijom nadležnih službi sprečena je veća tragedija. Međutim, ni ovaj incident nije bio dovoljan da se neko od nadležnih uhvati ukoštac sa ovim problemom.