NAJSKUPLja lokacija za frižider u Knez Mihailovoj ulici izdata je za čak dva miliona dinara, ili nešto manje od 17.000 evra.

Na održanoj licitaciji za zakup konzervatora na opštini Stari grad "u igri" je bilo 27 lokacija, a najviše interesovanja, kao i svake godine, vladalo je za glavne pešačke štrafte. Dve firme, "Frikom" i "Froneri", ponudile su najviše iznose, pa će se sugrađani ovog leta rashlađivati uz ledene poslastice ovih proizvođača.

Pročitajte još: Trg republike gotov u septembru?

Izlicitirani iznosi nisu premašili početne cene zakupa, pa su sve lokacije zakupljene za onoliko novca koliko je bilo u startu ponuđeno, a sveukupno je u opštinsku kasu pristiglo 25 miliona dinara. Tako je za najprometniju šetačku zonu, Knez Mihailovu, isplaćeno od 1.850.000 do dva miliona dinara, u zavisnosti od toga da li je frižider postavljen na početku ulice ili bliže Kalemegdanu. Konzervatori na pet mesta na Terazijama plaćeni su po 1.200.000 dinara. Najjeftinije mesto na Trgu Mire Trailović, ka Bajlonijevoj pijaci, izlicitirano je za 20.000 dinara, koliko će zakupci izdvojiti i za lokaciju na Dunavskom keju.

Pročitajte još: Prodato zemljište na Auto-komandi za pola milijarde dinara

Lokacija u Vuka Karadžića koštala je pola miliona dinara, dok mesto u Kralja Petra na uglu sa Gospodar Jovanovom staje 300.000 dinara. "Silazak" frižidera ka keju, snizio je cenu, pa je za mesto ispred SRC "Milan Gale Muškatirović" plaćeno 120.000 dinara.

CVEĆE I UMETNOST

U PONUDI su bila i tri rotaciona stakla za štampu, sklopiva tezga za prodaju umetničkih predmeta, jedno mesto za vagu za merenje telesne težine i tri tezge za prodaju svežeg i sušenog cveća. I čistač cipela ponovo je obezbedio svoje mesto za rad, za 12.000 dinara.